Oceláři roznesli Boleslav, Růžička už vede historickou produktivitu

Třinečtí hokejisté prohrávali s Mladou Boleslaví v sedmé minutě 0:2, ale zvítězili i díky čtyřem gólům v přesilových hrách 7:3. K obratu přispěl brankou a dvěma asistencemi Růžička, který se tím dostal do čela historické produktivity Ocelářů.

Erik Hrňa dal v utkání dva góly včetně vítězného v prodloužení. Dvakrát se trefil i Petr Vrána a Třinec využil v utkání všechny tři přesilovky. Ilustrační foto: Petr Rubal

Martin Růžička má na kontě 568 bodů za 260 branek a 308 asistencí v 528 zápasech. Díky vyššímu počtu vstřelených branek předčil Richarda Krále (209 + 359), který v Třinci působil od postupu do extraligy (1995) až do roku 2005.

„Je to velká věc. Člověku se třeba povede sezona, pak už to nezopakuje. Tohle je taková dlouhodobá práce.“Martin Růžička

„Je to velká věc. Člověku se třeba povede sezona, pak už to nezopakuje. Tohle je taková dlouhodobá práce,“ řekl Růžička v rozhovoru s novináři. „Je spousta lidí, kteří za tím stojí, není to čistě jenom moje práce. Ať už to je rodina, manželka, spoluhráči, vedení, všichni tady v klubu, kteří za těch iks let tady se mnou byli. A dali mi důvěru, spoluhráči mi pomohli. Všem bych chtěl poděkovat. Asi si dám dneska panáka,“ pokračoval.

Původně otálel dorazit do mix zóny. Nebyl si jistý, zda se mu bude počítat asistence u gólu na 1:2, při níž si Bičevskis srazil do vlastní sítě přihrávku Hrni. Přišel až ředitel extraligy Josef Řezníček bod potvrdil.

„Jsem docela pověrčivý,“ vysvětlil Růžička. „Nechci na to nějak házet špínu, ale byl to gól, který, i když nechtěně, si dala Boleslav sama. Nevěděl jsem, jak to bude, tak jsem nechtěl dopředu slavit, protože člověk neví, co bude zítra. Říkal jsem si, že pokud to uznají, tak rád mezi novináře přijdu a oslavím si to. Do té doby jsem nechtěl,“ upřesnil.

Tři body kromě něj zaznamenal v utkání i Tomáš Kundrátek (1+2) a po dvou gólech v přesilových hrách vstřelili Erik Hrňa s Andrejem Nestrašilem, který ještě v úvodní třetině vyrovnal na 2:2. Ve prostřední části se postupně prosadili Michal Kovařčík, Kundrátek a znovu Nestrašil. Hosté sice na začátku poslední části snížili na 3:5, ale Oceláře uklidnil dalším gólem Hrňa a konečnou podobu dal výsledku Růžička střelou z mezikruží.

„V první třetině jsme byli jak na kolotoči, nebylo to ono a se štěstím jsme po deseti minutách prohrávali jen 0:2. Kdyby Boleslavští dali v jejich přesilovce gól na 3:0, už by to asi bylo těžké. Pak nám sami pomohli svými fauly, vstřelili jsme góly a začali jsme si trošku více věřit. Od druhé třetiny jsme hráli poctivěji a přidali další góly,“ řekl třinecký trenér Václav Varaďa.

Třinec při zaváhání Hradce Králové zvýšil vedení v čele soutěže na pět bodů. Další zápas sehraje ve středu venku s Kladnem.

Třinec – Mladá Boleslav 7:3 (2:2, 3:0, 2:1)
Branky nahrávky: 11. Hrňa (Marcinko, Růžička), 14. Nestrašil (Kundrátek), 25. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 28. Kundrátek (Chmielewski), 39. Nestrašil (Kundrátek, Daňo), 49. Hrňa (Doudera, Růžička), 57. Růžička (Daňo, Vrána) – 3. Šťastný (Ševc), 7. Flynn (Kousal), 41. Najman (Kousal, Pýcha). Rozhodčí: Kubičík, Pražák – Gebauer, Zíka. Rozhodčí: Kubičík, Pražák – Gebauer, Zíka. Vyloučení: 6:8. Využti: 4:2. Diváci: 1000 (omezený počet).
Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Adámek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Kofroň. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu