Oceláři sahali po titulu, Hradec si ale vynutil další zápas

Třinečtí hokejisté podlehli doma Hradci Králové 1:2 v prodloužení a ve finále vedou 3:1 na zápasy. Dramatický duel rozhodl z dorážky Radovan Pavlík v čase 60:34. Vítězný gól neodvrátila ani trenérská výzva.

Marian Adámek vstřelil jediný gól Ocelářů. Foto: Petr Rubal

„Myslím, že to bylo výborné utkání, hodně vyrovnané. Oba mančafty chtěly urvat ten bod na svoji stranu, podařilo se to tentokrát soupeři. Ale my jsme bojovali také,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Samozřejmě bojujete o to, abyste sérii mohli skončit, bojujete o každý bod, bojujete o všechno. Hráčům nemohu nic vytknout, pracovali příkladně,“ pokračoval.

„Není to o tom, že bychom už byli hlavama na oslavách, to v žádném případě. Jak se říká, poslední krok je nejtěžší, Hradec nám to dneska ukradl, tak my to budeme chtít ukrást tam.“Erik Hrňa

Kouč si ještě vzal trenérskou výzvu, zda gólu Pavlíka nepředcházela hra vysokou holí. „Bylo tam pět procent víry. Doufali jsme. Ale bohužel. Byl to regulérní gól, takže není co řešit,“ řekl Marian Adámek. „Jak jsme viděli tu hokejku z kostky, tak nešlo přímo poznat, jestli to bylo výš, než mělo být, ale rozhodčí to prozkoumali na videu a gól uznali. Bohužel,“ doplnil Erik Hrňa.

Oba góly v základní hrací době obstarali obránci. Jank se trefil v 19. minutě od modré čáry po vyhraném vhazování. Jeho střelu jemně tečoval bránící Hrňa. Adámek vyrovnal na začátku prostřední třetiny zpoza pravého kruhu přes clonící hráče. „Byli jsme po vstřeleném gólu na koni, šance jsme měli. Ve třetí třetině tam byl nájezd (Libora Hudáčka), pak tam byl Marko (Daňo) sám před brankou. Hraje se ale na góly, je jedno, kdo má více ze hry,“ řekl Adámek.

Třinec měl v závěrečné třetině více ze hry. Kromě zmíněných šancí ještě pálil dvakrát nebezpečně Martin Růžička. Působilo to, jako by si Oceláři chtěli aktivní hrou dojít pro Masarykův pohár. „Pokyny jsou takové, že musíme hrát soustředěně, zodpovědně, trpělivě… Vyplynulo to ze situace, když jsme si tam vytvořili pár střeleckých příležitostí, bohužel jsme žádnou neproměnili,“ upřesnil kouč.

Třinec mohl v případě výhry slavit čtvrtý titul v řadě. „Člověk počítá s oběma variantami. Není to o tom, že bychom už byli hlavama na oslavách, to v žádném případě. Jak se říká, poslední krok je nejtěžší, Hradec nám to dneska ukradl, tak my to budeme chtít ukrást tam,“ uvedl Hrňa. „Chtěli jsme se ale radovat s fanoušky doma. Čeká nás teď cesta do Hradce, odpočineme si a budeme chtít to urvat tam,“ doplnil.

Hradec Králové vyhrál poprvé v klubové historii finálový zápas. Série tak pokračuje ve středu na východě Čech.

„My jsme si moc přáli vrátit tu sérii ještě k nám. Od prvního střídání jsme znovu bojovali a rvali se o výsledek. Samozřejmě nám dával šanci vyhrát zápas výborný Matěj Machovský v brance. Myslím, že jsme zlepšili hru v předbrankovém prostoru. Věřím, že jsme konečně odčarovali tu Kacetlovu neprůstřelnost. Kluci odvedli i v oslabení skvělou práci, víme dobře, že Třinec má výborné přesilovky. I to byl klíč k tomu prvnímu bodu,“ zhodnotil zápas hostující trenér Tomáš Martinec.

Třinec – Hradec Králové 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Adámek (Hudáček, Voženílek) – 19. Jank (Jergl), 61. R. Pavlík (Jank). Rozhodčí: Hribik, Šír – J. Svoboda, Ondráček. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:1.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Čukste, Kaňák, Adámek, Doudera – Růžička, Marcinko, Chmielewski – Kurovský, Roman, Dravecký – Daňo, Voženílek, Nestrašil – Hrňa, Vrána, Hudáček. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu