Oceláři se oklepali ze špatného začátku, ale nezískali v Plzni ani bod

Třinečtí hokejisté podlehli v Plzni po divokém průběhu 4:5. Oceláři prohrávali ve 21. minutě 0:3, ale i díky dvěma gólům Kurovského vedli po dvou třetinách 4:3. Poslední slovo měli domácí, skóre otočili brankami ve 48. a 51. minutě.

Richard Pánik dostal Třinec v Plzni do vedení 4:3. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Měli jsme špatný vstup do utkání. Udělali jsme až příliš mnoho chyb v našem obranném pásmu,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Ve druhé třetině, která byla z naší strany hodně dobrá, jsme se dokázali vrátit do zápasu, ale bohužel jsme to znegovali ve třetí třetině. Měli jsme v ní sice pár kvalitních brankových situací, ale bohužel jsme je neproměnili a domácí ano. Nechci tím říct, že jsou šťastnější. Výhru si zasloužili,“ doplnil.

„Něco jsme si k první třetině řekli v kabině a jsem rád, že jsme to ukázali na ledě. Když děláme to, co dělat máme, mají a budou to s námi mít všechny týmy těžké. Jenže jsme si to pak ve třetí třetině nechali zase utéct.“Martin Růžička

Už v šesté minutě se prosadil tečí Straka a střelou z mezikruží na něj navázal Piskáček. Domácí udeřili potřetí na začátku druhé třetiny Söderlundem, který si vybruslil zpoza branky před Mazance a zvýšil.

„Asi jsme nebyli v hlavě připraveni na začátek,“ zamýšlel se třinecký útočník Martin Růžička. „Něco jsme si k první třetině řekli v kabině a jsem rád, že jsme to ukázali na ledě. Když děláme to, co dělat máme, mají a budou to s námi mít všechny týmy těžké. Jenže jsme si to pak ve třetí třetině nechali zase utéct,“ pokračoval.

Obrat odstartoval dvěma trefami Kurovský. Nejdříve usměrnil do branky střílenou přihrávku Nestrašila a podruhé snížil z dorážky. Z mezikruží vyrovnal Růžička a chybu soupeře v rozehrávce potrestal Pánik. Plzeň se odhodlala ke změně gólmana a Pavláta nahradil Hlavaj, jehož Oceláři ze čtrnácti střel nepřekonali. Domácí byli ve třetí třetině mnohem efektivnější – z pravého kruhu vyslal milimetrovou střelu Jansa a z opačné strany rozhodl Kvasnička.

Domácí tak pokazili další posun Růžičky historickou tabulkou střelců samostatné české extraligy. Kanonýr Ocelářů má na kontě 341 tref a odpoutal se od Ondřeje Kratěny. Před ním už jsou pouze Viktor Ujčík (381), Petr Ton (384), Petr Sýkora (385) a Viktor Hübl (402). „Radost mám, nebudu říkat, že ne. Ale já to říkám vždycky, tyhle věci asi docením víc po kariéře. Teď to úplně tak nevnímám,“ konstatoval Růžička.

Nyní je na programu reprezentační přestávka. Trenéři si vybrali z Třince do českého národního týmu Daniela Voženílka s Tomášem Kundrátkem a do slovenského Martina Marinčina s Viliamem Čachem.

Plzeň – Třinec 5:4 (2:0, 1:4, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Straka (Laakso, Dujsík), 8. Piskáček (Straka), 21. Söderlund (Indrák, Matýs), 48. Jansa (Schleiss), 51. Kvasnička (Rekonen, Lev) – 24. Kurovský (Nestrašil, Jeřábek), 30. Kurovský (Marinčin, Vrána), 37. Růžička (Nestrašil), 39. Pánik. Rozhodčí: Sýkora, Jaroš – Brejcha, Hynek. Vyloučení: 6:6, navíc Mertl (Plzeň) do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4032.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, Jeřábek, Nedomlel – Růžička, Voženílek, Pánik – Kurovský, Vrána, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Sikora – Doktor, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu