Oceláři se zvedají, po Brnu vyhráli také na ledě Kladna

Třinečtí hokejisté zvítězili na ledě Kladna 2:1 a podruhé za sebou bodovali naplno. Oceláři sice po úvodní třetině prohrávali, ale ve druhé vyrovnal Daniel Voženílek a v čase 49:05 rozhodl Aron Chmielewski.

Milan Doudera odehrál proti Kladnu svůj 500. zápas v dresu Třince. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Půlka zápasu nebyla z naší strany dobrá. Nevyhrávali jsme osobní souboje, propadali jsme, ale hlavně díky brankáři (Marku Mazancovi) jsme byli pořád ve hře. Když jsme dali gól, trošku jsme ožili. Hra se vyrovnala a šance byly na obou stranách. Byli jsme šťastnější,“ uvedl asistent trenéra Vladimír Országh. „Stále máme daleko k ideálu, který bychom chtěli hrát, ale dokázali jsme najít cestu, jak vyhrát. Jsou to důležité body, nejenom do tabulky, ale hlavně psychicky.“

„Stále máme daleko k ideálu, který bychom chtěli hrát, ale dokázali jsme najít cestu, jak vyhrát. Jsou to důležité body, nejenom do tabulky, ale hlavně psychicky.“Vladimír Országh

Třinec prohrával po chybě Milana Doudery, který nastoupil k 500. utkání v extralize v dresu Ocelářů. „Na modré čáře mi odskočil puk a pak už bylo všechno špatně. Ten gól jde na můj vrub, ale jsem rád, že nás to nepoložilo,“ oddechl si Doudera. Voženílek vyrovnal bekhendovým blafákem, Chmielewski rozhodl v přesilové hře z dorážky. Domácí ještě ve zbytku zápasu trefili Plekancem tyč.

Třinec, který sezonu odstartoval čtyřmi prohrami, se tak radoval z druhé výhry za sebou. „Jsme spokojení s vítězstvím, ale s předvedenou hrou úplně ne. Půlku zápasu jsme se hledali a můžeme být rádi, že Kladno nevyužili své šance a neodskočilo do většího brankového rozdílu, protože bylo lepší. Po druhé třetině jsme si k tomu něco řekli a třetí jsme začali hrát úplně jinak,“ těšilo jej.

Má radost, že se po úvodních nezdarech dostavují výsledky. „Semkli jsme se a řekli si, že hokej hrát umíme. Ono je fakt jen otázkou času, než si to sedne a otočí se to. Výkony mají stoupající tendenci a víme, jak vyhrávat zápasy. Umíme to,“ podotkl Doudera, jenž v obraně postrádal parťáka Martina Marinčina.

Další zápas odehraje Třinec tuto neděli doma od 17.00 proti Liberci.

Kladno – Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Klepiš (Filip) – 34. Voženílek (Růžička, Marcinko), 50. Chmielewski (Voženílek, Roman). Rozhodčí: Micka, Šindel – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3532.
Třinec: Mazanec – Jeřábek, Doudera, Adámek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček, Havránek – Růžička, Marcinko, Voženílek – Hrehorčák, Roman, Nestrašil – Svačina, Hudáček, Daňo – Doktor, Dravecký, Chmielewski. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu