Oceláři si vynutili po výborném výkonu rozhodující zápas

Třinečtí hokejisté porazili na svém ledě Pardubice 4:1 a vynutili si v boji o titul rozhodující sedmý zápas. Oceláři vyrovnali finálovou sérii i dvěma gólům Hrehorčáka a poprvé v letošním play off skóroval Růžička.

Třinečtí hokejisté se radují z gólu na 4:1. Foto: Lukáš Filipec

„Z naší strany výborný výkon po všech stránkách. Chtěli jsme se s domácím publikem rozloučit kvalitním výkonem, který jsme jim předvedli,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Vytvářeli jsme si po celý zápas nejenom střelecké, ale i brankové příležitosti. Proměnili jsme zlomek, ale těší mě, že jsme urvali ten bod a jedeme do Pardubic rozdat si to o titul mistra v sedmém zápase play off,“ pokračoval.

„Z naší strany výborný výkon po všech stránkách. Chtěli jsme se s domácím publikem rozloučit kvalitním výkonem, který jsme jim předvedli.“Zdeněk Moták

Oceláři se vyrovnali se ztrátou Nestrašila, který utrpěl osmé minutě podle kouče Motáka lehké zranění v horní části těla. O chvíli později udeřil precizní ranou uzdravený Růžička, který skóroval v play off poprvé.

„To bylo velké. Měl nějaké problémy, ale snažil se co nejdříve dostat zpátky. Vrátil se a dal důležitý gól, který nás nakopl k tomu, že jsme získali ještě více sebevědomí,“ rozplýval se Vrána a velebil přínos Růžičky. „Pomohl nám hodně, hrál výborně. Takový hráč, který pravidelně vyhrává bodování a je tak produktivní, nám hodně chyběl. Pro všechny je povzbuzením, že naskočil do hry,“ doplnil.

Třinečtí hokejisté odehráli od 17. března dvacátý zápas v play off, o pět více než finálový soupeř. První dvě třetiny ale působil živějším dojmem. Už před jeho startem zdůrazňovali, že si únavu nepřipouští. „Byl před námi prostě šestý zápas a to, co se stalo předtím se nepočítá. Každý ví, o co tu jde a tu sílu najde. Celý rok trénujeme na to, abychom tyhle zápasy zvládali, což bylo dneska hodně vidět,“ řekl Vrána.

Hrehorčák zvýšil ještě v první třetině z dorážky a kapitán Vrána upravil v přesilové hře na 3:0. Jeho gól ještě prověřili rozhodčí u videa. Na začátku třetí třetiny se popral Daniel Voženílek s Adamem Musilem a Adam Helewka s Matejem Paulovičem. V 57. minutě snížil pře hře šest na čtyři Kousal, ale při dalším risku bez gólmana zpečetil výhru Hrehorčák.

Série se rozhodne v neděli Pardubicích. Oceláři už letos zvládli obě utkání číslo sedm. „Klíčová bude opět regenerace a nějaké kompenzační cvičení a podobné věci. Dobrý spánek, dobré žrádlo, dobré pití, prostě připravit se na ten zápas, abychom měli sílu, abychom mohli žrát led,“ podotkl Moták.

Jeho svěřenci už ustáli kritickou situaci v sérii se Spartou, kdy otočili jako první tým v historii extraligy stav 0:3 na zápasy. Vyhráli předtím i sedmý zápas ve čtvrtfinále nad Českými Budějovicemi. Pardubický útočník Lukáš Radil pronesl, že nad Třincem stojí nějaká neviditelná ruka.

„V tom to není. Už několik let po sobě šlapeme, snažíme se dělat věci správně, nic jiného bych v tom nehledal,“ řekl Vrána, který je v týmu od ledna 2019. Od doby Oceláři vyhráli všech patnáct sérií a usilují o pátý titul v řadě.

Třinec – Pardubice 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Růžička (Voženílek, Helewka), 16. Hrehorčák (Čacho, Dravecký), 30. Vrána (Cienciala, Kundrátek), 59. Hrehorčák – 57. Kousal (Čerešňák, A. Musil). Rozhodčí: Hribik, Šír – Lhotský, Synek. Vyloučení: 3:5, navíc Voženílek, Helewka – A. Musil, Paulovič všichni 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:3.
Třinec: Kacetl – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Růžička, Nestrašil, Voženílek – Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána, Roman – Kurovský. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu