Oceláři si zajistili výhrou nad Litvínovem postup do čtvrtfinále

Třinečtí hokejisté zdolali Litvínov 5:2, zvítězili pošesté v řadě a zajistili si pět kol před koncem základní části přímý postup do čtvrtfinále. Oceláři prodloužili sérii výher díky třem gólům v přesilových hrách, přičemž dvě využil Nestrašil.

Andrej Nestrašil se podílel dvěma góly a přihrávkou na vítězství Ocelářů nad Litvínovem. Foto: Lukáš Filipec

Litvínov udeřil jako první už po 71 sekundách hry střelou Zileho od modré čáry. Za stavu 1:0 promarnil tři přesilové hry a dvakrát zahodil velkou šanci Hlava. Útočník Vervy mohl zvýšit na 2:0 nebo vrátit týmu vedení po vyrovnání Ocelářů na 1:1.

„Loni bylo těch 22 zápasů v play off fakt těžkých. Věděli jsme, že bude lepší, když ve čtverce zůstaneme a bylo by fajn, kdybychom udrželi i třetí místo.“Andrej Nestrašil

„Hlavní důvod prohry vidím v tom, že jsem neproměnil dvě vyložené šance. To byl zlom zápasu,“ uvedl Hlava, který si vyžádal po utkání rozhovor s novináři a vzal prohru na sebe. Neschovával se ani za výborné zákroky Kacetla. „Byl tam dobře, ale tohle jsou poloprázdné brány. Tohle musí být góly. Prostě chodím na led, abych góly dával, dělal nějakou práci. Fakt to celé beru na sebe. Je to moje chyba,“ omlouval se.

Třinec udělil soupeři lekci z produktivity. Zápas otočil v rozmezí 23. až 44. minuty na 5:1. V přesilové hře vyrovnal Nestrašil střelou z mezikruží. Čacho otočil skóre tečí střely Hrehorčáka a v další početní převaze zakončil Nestrašil z pravé strany pohlednou kombinaci. Na začátku třetí třetiny zvýšil z přesilové hry důrazný Daňo a pátý gól přidal Hudáček precizní střelou z přečíslení dva na jednoho. Prohru Litvínova zkorigoval od modré čáry opět Zile.

Třinec tak zdolal Litvínov poprvé v sezoně. „Říkali jsme si, že bychom si měli dát pozor na věci, v čem jsou dobří. To jsou brejky, všichni jsou rychlonozí. Hází puky okamžitě za nás a to jsme si pohlídali lépe než v minulých zápasech,“ vysvětlil Nestrašil. „Myslím si, že zas tak jednoznačné to ale nebylo. První třetinu jsme neodehráli dobře a Litvínov byl lepším týmem. Pomohli jsme si ale tentokrát přesilovkami, které nám napadaly,“ doplnil.

Oceláři minulou sezonu získali titul jako první tým v historii české extraligy z předkola play off, kterému se letos vyhnou. „Loni bylo těch 22 zápasů v play off fakt těžkých. Věděli jsme, že bude lepší, když ve čtverce zůstaneme a bylo by fajn, kdybychom udrželi i třetí místo. Je lepší si před čtvrtfinále odpočinout, než hrát s někým best of five (sérii na tři vítězné zápasy),“ prohlásil Nestrašil.

Příští utkání odehraje Třinec v pátek na ledě Karlových Varů.

Třinec – Litvínov 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 23. Nestrašil (Růžička, Voženílek), 26. Čacho (Hrehorčák), 36. Nestrašil (Růžička, Jeřábek), 42. Daňo (Voženílek, Nestrašil), 44. Hudáček (Kurovský) – 2. Zile (D. Kaše), 48. Zile (Havelka). Rozhodčí: Obadal, Ondráček – Lederer, Rampír. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:0. Diváci: 5031.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jeřábek, Polášek – Růžička, Nestrašil, Voženílek – Kurovský, Hudáček, Daňo – Sikora, Vrána, Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu