Oceláři si zatrénovali na fotbalovém stadionu v Bratislavě

Třinečtí hokejisté mají za sebou první trénink v Bratislavě, kde v pátek 13. ledna nastoupí v utkání pod širým nebem o extraligové body s Brnem. Mimořádný zápas se hraje na fotbalovém stadionu Tehelné pole a začne v 18.30.

Oceláři si zatrénovali v Bratislavě na fotbalovém stadionu Tehelné pole, kde odehrají s Brnem zápas pod širým nebem. Foto: HCO

„Vypadá to tady fantasticky. Je vidět, že si dali pořadatelé záležet a že to bude výborná akce,“ prohlásil třinecký brankář Marek Mazanec. „Pro gólmany bude největší problém osvětlení. Hlavně po úpravě ledu se to dost lekne a není moc vidět. Kluci budou muset hodně blokovat,“ rozesmál se.

„Vypadá to tady fantasticky. Je vidět, že si dali pořadatelé záležet a že to bude výborná akce.“Marek Mazanec

Za jeden z možných problémů označovali Oceláři v poslední době kvalitu ledu. Po první tréninku ale hrací plochu chválili. „Nečekal jsem, že tady bude tak dobrý led. Samozřejmě, že tady puk trošku skáče, ale to je venku normální,“ vyjádřil se Jakub Jeřábek. Někteří jeho spoluhráči si namalovali černé pruhy pod očima, aby zmírnili odraz světla. „Taky je zítra vyzkouším a pak se rozhodnu, jestli to má nějaký význam nebo jestli to je jen dekorace,“ pousmál se.

Jeřábek je největším expertem na utkání pod širým nebem. Dvakrát je zažil jako hráč, jednou jej sledoval z tribuny jako náhradník. „Hodně záleží na počasí, jestli fouká. Zima by tolik nevadila, ale kolikrát je ten vítr šílený,“ řekl Jeřábek a uvedl příklad, kdy mu v NHL nepomohla ani speciální vychytávka. „Měli jsme takové hřejivé polštářky v Ottawě, když bylo minus sedmnáct. Fakt byla hrozná zima, ještě foukal vítr, takže pocitově byl mráz ještě větší. Polštářky jsme měli v bruslích i rukavicích a stejně to nebylo moc platné.“

Tentokrát žádný mráz nehrozí. Oceláři absolvovali trénink v šesti stupních. „Někdo z kluků už říkal, že například oproti Litvínovu to není rozdíl,“ pousmál se Jeřábek. „Počasí je super a stadion vypadá také moc pěkně,“ doplnil.

Kapacita fotbalového stadionu je 22.500 diváků. Všechna místa na tribunách jsou zastřešena. Podle aktuální předpovědi by se měla teplota pohybovat i v den zápasu okolo šesti stupňů, byť se hlásí mírné přeháňky.

„Aréna je krásná, její zázemí skvělé. Otázka je, jak to bude vypadat zítra s kvalitou ledu, jak se puky budou odrážet od nových mantinelů. V tomhle to bude možná nezvyklé,“ řekl trenér Zdeněk Moták. „I proto jsme sem jeli o den dřív, abychom kvalitně potrénovali v podmínkách a čase, ve kterém odehrajeme zápas. Potřebovali jsme si osahat led, mantinely a také osvětlení, které tady svítí z boku,“ doplnil kouč.

Zápas bude přímým přenosem vysílat televizní stanice O2. „Rád bych, abychom si to s fanoušky užili. Ale užívat si to můžeme až po zápase, protože tady chceme uspět a chceme hrát dobrý kvalitní hokej. Očekávám velkou bitvu o důležité tři body,“ podotkl Moták.

Další zprávy z regionu