Oceláři udolali Pardubice a opět ve finále vedou

Třinečtí hokejisté porazili Pardubice 4:3 a ve finále vedou 2:1 na zápasy. Rozhodl Libor Hudáček, který se díky třem bodům (2+1) vyhoupl i do čela produktivity play off (6+9). Ondřej Kacetl kryl 41 ze 44 střel.

Třinečtí hokejisté se radují z gólu Libora Hudáčka na 3:1. Foto: Lukáš Filipec

„Podali jsme výborný výkon ve všech formacích, na všech postech a s Kácou zezadu,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Možná jsme se nechali ve druhé třetině párkrát zavřít, ale to bylo způsobené i tím, že jsme nedostávali kotouče minimálně do středního pásma. Ve třetí třetině jsme vedli o dvě branky, ale připustili jsme snížení soupeře z dorážky v power play. Jinak ale musím chlapcům poděkovat a pogratulovat. Nemám výhrady,“ doplnil.

„Ještě to byly nervy, když dali v závěru gól. Do konce zbývala minuta a půl. Ale věřili jsme, že to ubráníme. Kluci, co byli na ledě to odfárali. Zase tam byly výborné bloky a výborný Káca.“Petr Šenkeřík

Hudáček prozradil, že jej zdravě naštval zákrok Vondráčka. Po krosčeku pardubického útočníka po vhazování se svalil v páté minutě za bezgólového stavu na led a na střídačce potřeboval ošetření. „Trošku to zabolelo. Zaledoval jsem to a vyhecoval mě,“ uvedl Hudáček.

Třinec odskočil po jeho gólech z 1:1 na 3:1. V obou případech vypálil bez přípravy. „Sedlo to, jak se říká. Jsem rád, že jsme mohl týmu pomoci góly,“ řekl Hudáček.

Při první brance se prosadil v přesilové hře z parkety Martina Růžičky, který je zdravotně indisponován. Třinecký kanonýr ale seděl celý zápas v dresu na kraji střídačky. Jeho jméno figurovalo i v zápise o utkání. Vedený byl jako třináctý útočník. „Každému hráči poradí, nejen mně. Má zkušenosti, a proto tam je,“ vysvětlil.

Třinec ztratil v minulém utkání elitního beka Martina Marinčina, který má po střetu s Lukášem Sedlákem prasklý obratel a skončila mu sezona. Oceláři, kterým schází i Jakub Jeřábek, ale absence klíčových obránců zvládli. Podle slov Hudáčka ukázkově. „Dokázali, že každý je v podstatě nahraditelný. Jsem za chlapce rád. Ukázali, že mohou hrát i oni a podrželi tým,“ komentoval situaci Hudáček.

Sestavou se posunuli Adam Polášek s Petrem Šenkeříkem, který dokonce nastoupil i v přesilové hře. „Byl to těžký zápas,“ pronesl Šenkeřík. „Vstoupili jsme do něj dobře, drželi se našeho plánu. Jen ve druhé třetině nás trošku zamkli, ale výbornými bloky a jednoduchou hrou jsme se ubránili. Ještě to byly nervy, když dali v závěru gól. Do konce zbývala minuta a půl. Ale věřili jsme, že to ubráníme. Kluci, co byli na ledě to odfárali. Zase tam byly výborné bloky a výborný Káca,“ doplnil.

Po přihrávce Hudáčka otevřel v jedenácté minutě skóre Daňo, jehož prudkou přihrávku si srazil do branky Hájek. Pardubice vyrovnaly Radilem, který zakončil souhru do odkryté branky. Na góly Hudáčka odpověděl v závěru druhé třetiny z úniku Mandát. Ocelářům vrátil dvougólový náskok Nestrašil z přečíslení dva na jednoho. Při hře šest na pět už jen zkorigoval skóre Adam Musil z dorážky.

Další zápas se odehraje v neděli 21. dubna od 17 hodin opět v Třinci.

Třinec – Pardubice 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Daňo (Hudáček, Šenkeřík), 16. Hudáček (Kundrátek, Vrána), 24. Hudáček (Nestrašil), 57. Nestrašil (Voženílek) – 13. Radil (Zohorna, Čerešňák), 37. Mandát (Zohorna, Will), 59. A. Musil (Radil). Rozhodčí: Hribik, Květoň – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:1
Třinec: Kacetl – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Nestrašil, Helewka, Voženílek – Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, Vrána, Roman. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu