Oceláři uspěli i v Brně a chybí jim k postupu do semifinále poslední výhra

Třinečtí hokejisté zvítězili v Brně 4:1, v sérii vedou 3:0 a už jen jedna výhra je dělí od postupu do semifinále. Klíčovým momentem zápasu byl gól Martina Gernáta, který dostal Oceláře ve 34. minutě podruhé v zápase do vedení.

Třinečtí hokejisté měli v zápase i smůlu, čtyřikrát je zastavila tyč. Trefil ji i Miloš Roman v 55. minutě za stavu 2:2. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Měli jsme velmi slušný vstup do zápasu, hráli jsme poctivý hokej. Brno mělo nějaké šance, které nevyužilo, další průběh byl hodně vyrovnaný. Akorát my jsme v daný čas byli schopni udeřit, dát branku a odskočit. Pak jsme vítězství zkušeně uhlídali. Takový hokej bychom měli v play off předvádět, bylo to podle našich představ. Do zítřejšího zápasu vletíme zase naplno a budeme se snažit sérii ukončit. Uděláme pro to maximum,“ řekl třinecký kouč Václav Varaďa.

„Takový hokej bychom měli v play off předvádět, bylo to podle našich představ. Do zítřejšího zápasu vletíme zase naplno a budeme se snažit sérii ukončit. Uděláme pro to maximum.“Třinecký trenér Václav Varaďa.

Skóre otevřel v osmé minutě z dorážky Martin Růžička. Domácí předvedli nejlepší výkon v sérii a vyrovnali na začátku druhé třetiny Peterem Muellerem, který se trefil v přesilové hře pod břevno. „Kometa se na nás po dvou dnech volna poctivě připravila. Měla čas si rozebrat ty dva neúspěšné zápasy u nás (0:5 a 2:7) a bylo to vidět. Museli jsme si trochu zvyknout na to, co změnili,“ řekl Miloš Roman, který asistoval u vítězné branky.

Třinec při druhém gólu využil, že domácí propadli v útočném pásmu. Oceláři rychle otočili hru a v přečíslení dva na jednoho se po přihrávce Romana prosadil Gernát z levého kruhu ke vzdálenější tyči. „Posunul jsem puk Martinovi a šel jsem do brány. Čekal jsem, jestli vystřelí nebo mi zkusí nahrát. Obránce ale výborně lehl, pokryl nahrávku, tak vystřelil. Trefil to pěkně,“ popsal Roman gól. Gernát asistoval i u první branky a na kontě už má v sérii pět bodů (1+4).

Oceláři poté Kometu k ničemu nepustili. Pojistku přidal ve 47. minutě v přesilové hře z pravého kruhu Erik Hrňa střelou bez přípravy. Čtvrtý gól vstřelil po vyhraném buly Michal Kovařčík, který stejně jako Růžička skóroval v každém ze tří utkání série.

Čtvrtý duel se hraje ve čtvrtek od 17.20. Zápas vysílá přímým přenosem ČT sport.

Brno – Třinec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 24. Mueller (Král, Holík) – 8. Růžička (Stránský, Gernát), 34. Gernát (Roman, Hrehorčák), 47. Hrňa (Stránský, Freibergs), 54. M. Kovařčík (Špaček). Rozhodčí: Šír, Hradil – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Bez diváků. Stav série: 0:3.
Třinec: Kacetl – Gernát, Doudera, Jaroměřský, Musil, Kundrátek, Freibergs – Růžička, Vrána, Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu