Oceláři v Lize mistrů končí i kvůli gólu z ofsajdu

Třinečtí hokejisté prohráli v posledním utkání základní skupiny Ligy mistrů v Lausanne 3:5 a do play off nepostoupili. Podle slov Matěje Stránského rozhodl asi gól domácích na 2:1, který padl z ofsajdu.

Petr Vrána snížil v 53. minutě na 3:4, ale kýžený bod v Lausanne Oceláři nezískali. Archivní foto: Petr Rubal

Oceláři potřebovali k postupu jakýkoli bodový zisk, ale brzy prohrávali. Ve třinácté minutě vyrovnal v přesilové hře Erik Hrňa po přihrávce Stránského, za 56 sekund však domácí vedli neregulérním gólem. Öjdemark neudržel útočné pásmo, převzal přihrávku už za modrou čárou a jeho střela skončila v síti. I přes protesty třinecké lavičky rozhodčí po dlouhé konzultaci branku uznali.

„Nějaká hořkost v nás zůstává, protože jsme podali výborný výkon, ale na postup to nestačilo.“Třinecký útočník Matěj Stránský

„Rozhodla asi jejich branka na 2:1, která neměla platit,“ uvedl pro klubový web Stránský. „Nechceme se na to ale vymlouvat. Vytvořili jsme si mnoho šancí při přesilovkách, ale domácí bránili velmi dobře. Měli rychlý přístup, blokovali střely, hráli hodně obětavě. Šance byly, ale někdy nám puk přeskočil přes hokejku, nelepilo nám to. Štěstíčko tentokrát bohužel nebylo na naší straně,“ pokračoval.

Lausanne na začátku druhé třetiny zvýšilo v přesilové hře pět na tři, brzy ale snížil Michal Kovařčík. Oceláři, kteří v utkání soupeře přestříleli 32:22, měli šance na vyrovnání, místo toho ale Švýcaři odskočili ve 49. minutě znovu na rozdíl dvou branek. Naděje na postup oživil Petr Vrána v čase 52:15, když z úhlu nachytal gólmana. Pátý gól domácích padl sekundu před koncem.

„Nějaká hořkost v nás zůstává, protože jsme podali výborný výkon, ale na postup to nestačilo. Jeden gól domácích byl sporný, ale to nás nesložilo a všichni jsme to dobře odmakali. Soupeře jsme dokázali zatlačit, jenže oni z minima bohužel vytěžili maximum,“ řekl Stránský. „Na jednu stranu nás štve, že už nebudeme v CHL pokračovat, ale z druhé strany ušetříme nějaké síly, které se budou hodit v naší lize. Sezona je dlouhá, před námi je spousta zápasů. Teď se soustředíme na extraligu,“ podotkl.

Třinec se stejně jako loni rozloučil s Ligou mistrů po základní skupině. Do play off postoupili Lausanne a Junosť Minsk. „Jsem na svůj tým hrdý, kluci pracovali velmi tvrdě, nemám jim moc co vytknout. Domácí tým byl šťastnější, dal prostě jeden gól navíc než my. To byl důvod, proč uspěl,“ řekl po zápase třinecký trenér Václav Varaďa.

Lausanne – Třinec 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Bertschy (Vermin, Jeffrey), 14. Öjdemark (Keninš), 24. Emmerton (Jeffrey, Junland), 49. Keninš (Jeffrey, Bertschy), 60. Lindbohm – 13. Hrňa (Stránský), 26. M. Kovařčík (Galvinš), 53. Vrána (Hrehorčák). Rozhodčí: Persson (Švéd.), Wiegand – Kovacs, Cattaneo (všichni Švýc.). Vyloučení: 8:8. Využití: 2:1. Diváci: 4444.
Třinec: Bartošák – Roth, Gernát, Krajíček, Doudera, Musil, Galvinš, Zahradníček – Stránský, Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Kofroň, Hladonik, Adamský – Polanský. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu