Oceláři v Lize mistrů končí, zápas přerušil požární hlásič

Třinečtí hokejisté se do čtvrtfinále Ligy mistrů neprobojovali. Oceláři neuhájili ve Švédsku jednogólový náskok, který si přivezli za domácí výhru 4:3, a po prohře 2:5 v soutěží končí. Zápas přerušil na několik minut požární hlásič.

Skelleftea vstřelila vítězný gól po nešťastné teči obránce Richarda Nedomlela. Ilustrační foto: Petr Rubal

K netypickému momentu došlo v 49:26, diváci opustili halu a téměř v dvacetistupňovém mrazu čekali, až se situace vyřeší. Nucená přestávka vyhovovala více domácím, protože byli za stavu 3:2, který by zápas poslal do prodloužení, pod tlakem. Navíc se alarm spustil v době, kdy rozhodčí vyloučili třineckého obránce Adama Smithe.

„Zápas se přerušil ve špatnou chvíli. Dostali deset minut na to, aby se připravili na přesilovku. V kabině to probrali a bohužel toho využili.“Jakub Jeřábek

„Zápas se přerušil ve špatnou chvíli. Dostali deset minut na to, aby se připravili na přesilovku. V kabině to probrali a bohužel toho využili,“ uvedl Jakub Jeřábek, který otevřel v úvodu zápasu skóre střelou od modré čáry.

Skelleftea ale otočila dvěma trefami Lindholma a v závěru druhé třetiny zvýšil Sikura na 3:1. Po gólu Pánika byl stav dvojzápasu nerozhodný. Po přerušení ale domácí využili přesilovou hru Lindholmem, který tím zkompletoval hattrick, a postup zpečetil Salomonsson.

Jeřábek cítil po utkání zklamání. „Hlavně vzhledem k vývoji zápasu,“ podotkl třinecký obránce. „Začali jsme dobře, ale pak jsme hráli moc pasivně a málo v útočném pásmu. Dali nám moc lehké góly na to, jak jindy umíme být ve vlastním pásmu zarputilí. Nabídli jsme jim moc snadné branky a je škoda, že jsme po vynucené přestávce dostali nešťastný gól. Celá tahle série si do prodloužení zasloužila jít,“ dodal.

Třinecký trenér Zdeněk Moták uznal, že byl soupeř lepší. „Doma jsme podali kvalitní výkon a vyhráli, tady ve Švédsku jsme bohužel na postup pomýšlet nemohli. Podali jsme nekvalitní výkon, který nebyl na výhru ani na remízu. Hráli jsme špatně a tříbrankovým rozdílem prohráli zaslouženě,“ pronesl Moták.

Přitom se mu líbilo, jak do zápasu vstoupili. „Druhá třetina byla ale špatná. Do třetí jsme se snažili přesuny v sestavě dát týmu impuls, vrátili jsme se na dostřel a hráli v tu chvíli dobře, bohužel jsme v oslabení dostali gól, pak ještě jeden a bylo hotovo. Na vynucenou pauzu se vůbec nechci vymlouvat, každý se na to musí nějak připravit. Dobré mužstvo to umí,“ zhodnotil.

Skelleftea AIK – Třinec 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 14. Lindholm (Pudas, Sandberg), 31. Lindholm (Pudas, Sandberg), 40. Sikura (Johnson, Forsfjäll), 52. Lindholm (Nilsson), 56. Salomonsson (Heikkinen) – 4. Jeřábek (Růžička, Daňo), 44. Pánik. Rozhodčí: Kaukokari, Kova (oba Fin.) – Strömberg, Yletyinen (oba Švéd.). Vyloučení: 3:2. Využití 1:1. Diváci: 1892. První zápas: 3:4, postoupila Skelleftea.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Jeřábek, Adámek, Nedomlel, Polášek – Růžička, Voženílek, Pánik – Daňo, Vrána, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Sikora – Kurovský, Čacho, Dravecký – Doktor. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu