Oceláři ve finále prohrávají. Nestrašil věří v sedmý zápas

Třinečtí hokejisté podlehli v Pardubicích 0:3 a prohrávají ve finálové sérii 2:3. Domácí vstřelili všechny góly v rozmezí 30. až 35. minuty a Kacetl po třetí inkasované brance střídal.

Andrej Nestrašil už ve finále s Pardubicemi vstřelil jeden vítězný gól. Archivní foto: Lukáš Filipec

„Nebyl to z naší strany ideální výkon. Máme ale před sebou jeden nebo dva zápasy. Uděláme všechno pro to, aby to byly zápasy dva,“ podotkl třinecký útočník Andrej Nestrašil.

„Jsme ve fázi sezony, kdy si vůbec nemůžeme připouštět únavu, nebo nějaké mentální vyčerpání. Je to naše práce, kterou milujeme. Chodíme na zimák rádi, nabíjí nás to. Jsou lidi, kteří jsou v daleko horším stresu než my, a zvládají to,“Andrej Nestrašil

Oceláři odehráli od 17. března už devatenáct zápasů, o pět více než Pardubice. Sil ubývá, ale Nestrašil nad tím mávne rukou. „Jsme ve fázi sezony, kdy si vůbec nemůžeme připouštět únavu, nebo nějaké mentální vyčerpání. Je to naše práce, kterou milujeme. Chodíme na zimák rádi, nabíjí nás to. Jsou lidi, kteří jsou v daleko horším stresu než my, a zvládají to,“ pokračoval.

Zatím nikdo v samostatné české extralize neotočil finále z 2:3. Ocelářům se už ale letos povedl v sérii se Spartou historický obrat z 0:3 a chtějí popáté v řadě zvednout mistrovský pohár nad hlavu. „Člověk to může brát tak, že už nějaké tituly máme a oni ho chtějí, ale my ho chceme stejně jako oni. A určitě více. Je to jako droga a my ji chceme zpátky,“ podotkl Nestrašil.

Oceláři si vypracovali největší šanci první třetiny. K Nestrašilovi se po střele Růžičky odrazil do pravého kruhu puk, který vypálil bez přípravy do odkryté branky. Will se ale bleskově přesunul a kotouč ukryl v lapačce. „Chtěl jsem puk co nejrychleji poslat na branku. Zvednout ho, cpát to k tyčce. Brankář to ale skvěle chytil. Hodil jsem to za hlavu, makal jsem dál. Chtěl jsem to vynahradit, proměnit jinou šanci. Nepovedlo se,“ popsal situaci třinecký útočník.

Prostřední část patřila domácím. Aktivitu korunovali po přihrávkách od zadního mantinelu pohotovými střelami Radil a Sedlák. Úspěšnou pasáž korunoval v přesilové hře Kaut ranou zpoza mezikruží. Po gólu přepustil Kacetl místo v brankovišti Mazancovi. „Moc jsme mu nepomohli. Nebylo to tak, že by se jemu nedařilo. Bylo to hlavně o nás,“ řekl Nestrašil ke střídání brankářů.

Třinecký trenér Zdeněk Moták uvedl, že odehráli dobře jen první a třetí třetinu. „Ve druhé jsme bohužel dostali branky, které nás mrzí. Bohužel jsme neskórovali, ač jsme šance měli. Střelecké i gólové. Neproměnili jsme je a od toho se odvíjí výsledek,“ shrnul výkon týmu.

Šestý zápas se odehraje v pátek v Třinci.

Pardubice – Třinec 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Radil (Zohorna, D. Musil), 31. Sedlák (Hyka, Čerešňák), 35. Kaut (Košťálek, Sedlák). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 10.194 (vyprodáno). Stav série: 3:2.
Třinec: Kacetl (35. Mazanec) – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Růžička, Nestrašil, Voženílek – Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána, Roman – Kurovský. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu