Oceláři vedou ve finále 3:0, k titulu potřebují jednu výhru

Třinečtí hokejisté zdolali Hradec Králové 1:0, ve finálové sérii vedou 3:0 na zápasy a dělí je jedna výhra od čtvrtého titulu v řadě. Rozhodl Daňo ve 21. minutě ze sólového úniku. Kacetl potřeboval k čistému kontu třicet zákroků.

Ondřej Kacetl pochytal všech třicet střel a 13. nulou v play off vyrovnal rekord Romana Málka. Foto: Petr Rubal

„Musíme zůstat nohama na zemi a do dalšího zápasu vstoupit lépe, protože začátek nebyl úplně optimální. Všichni víme, že Hradec nám tady nenechá nic zadarmo. Musíme se připravit na další bitvu,“ uvedl kapitán Třince Petr Vrána po výhře 1:0. „Káca nás podržel. Kluci hráli obětavě a po první třetině jsme začali hrát trošku líp. Snažili jsme eliminovat jejich rychlé přechody přes střední pásmo a vyšlo to,“ pokračoval.

„Musíme zůstat nohama na zemi a do dalšího zápasu vstoupit lépe, protože začátek nebyl úplně optimální. Všichni víme, že Hradec nám tady nenechá nic zadarmo.“Petr Vrána

Daňo překonal Machovského bekhendovou kličkou. Do úniku jej poslal Chmielewski dokonalou žabičkou z obranného pásma. Puk po jeho přihrávce spadl Daňovi mezi dva obránce před útočnou modrou čárou přesně na čepel do jízdy.

„Křičel jsem mu, ať to dá o mantinel, ale rozhodl se hodit mi puk středem. Na chvíli jsem ho ztratil, ale hokejku jsem dal na led a přistál mi na bekhendu. Potom jsem už šlapal a soustředil jsem se, aby mě nedojel bek a abych puk zvedl nad beton a ne do lapačky. Jsem rád, že se to podařilo a že šlo o vítězný gól,“ popsal akci Daňo, nejlepší střelec základní části.

Jeho gól stačil k vítězství a Daňo uznal, že hra Třince může být pro soupeře frustrující. „My se v tom ale cítíme velmi dobře. Umíme rozlišovat, kdy se stáhnout a kdy napadat, proto je pro soupeře náročné na to reagovat,“ vysvětlil.

I kouč Hradce Králové Tomáš Martinec v úvodu hodnocení zápasu předeslal, že jeho komentář bude podobný jako v předchozích dvou zápasech. „Třinec byl zase velmi dobrý v defenzívní činnosti a hře před vlastním brankářem. Přesto si myslím, že jsme si znovu dokázali vytvořit několik velmi dobrých šancí, abychom gól dali, ale produktivita nás bohužel trápí celé play off. Dnes to bylo zase o jednom gólu, který dal Třinec, proto zaslouženě vyhrál.“

Dosud v české hokejové extralize neotočil žádný tým sérii z 0:3. „Na to vůbec nebudeme myslet. Je před námi čtvrtý zápas a uděláme vše pro to, abychom ho zvládli. Půjdeme do utkání s pokorou, čistou hlavou a dobrým nastavením. Opět je potřeba hrát obětavě celý zápas. Věřím, že když podáme takhle skvělý týmový výkon, tak máme šanci to už příště ukončit,“ uvedl Daňo.

Čtvrtý duel je na programu v neděli od 17 hodin v Třinci.

Třinec – Hradec Králové 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 21. Daňo (Chmielewski). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Špůr, Zíka. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:0.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Čukste, Jeřábek, Adámek, Doudera – Růžička, Marcinko, Chmielewski – Kurovský, Roman, Dravecký – Daňo, Voženílek, Nestrašil – Hrňa, Vrána, Svačina. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu