Oceláři vstoupili do sezony prohrou, ze 44 střel nedali ani gól

Třinečtí hokejisté podlehli v úvodním kole nového extraligového ročníku doma Českým Budějovicím 0:2. Oceláři neskórovali, byť zasypali 44 střelami brankáře Dominika Hrachovinu. Oba góly padly v úvodních jedenácti minutách.

Foto: Petr Rubal

„Je to velké zklamání,“ řekl Daniel Voženílek, který přišel před sezonou do Třince právě z Českých Budějovic. „Špatně jsme do zápasu vstoupili a první třetina nebyla dobrá. Nevím, jestli nás poznamenal první gól, ale vím, že začátky nám teď nejdou a je to takový šok, když hned inkasujete. Oklepali jsme se, ve zbylých dvou třetinách jsme měli převahu, ale hokej se hraje na góly a ty jsme nedali. Domi chytal dobře, bylo těžké ho překonat.“

„Je to zklamání. První třetina nebyla dobrá. Oklepali jsme se a ve zbylých dvou třetinách jsme měli převahu, ale hokej se hraje na góly a ty jsme nedali.“Daniel Voženílek

Třinec, který postrádal kapitána Petra Vránu, prohrával už po 86 sekundách hry. Po bloku Jaroměřského se puk dostal k Hovorkovi, který dělovkou zpoza pravého kruhu překonal Mazance. Druhý gól přidal v přesilové hře Hanzl po souhře na jeden dotek.

„Nevyšla nám první třetina. Nepodávali jsme v ní výkon, na který jsme zvyklí. Druhá a třetí už byla z naší strany poměrně dobrá, nicméně jsme nedokázali smazat manko. Měli jsme střelecké i brankové příležitosti, bohužel nám gól nepadl,“ uvedl trenér Zdeněk Moták, který si tak na střídačce Ocelářů odbyl neúspěšnou extraligovou premiéru. „Už jsem si v hokeji něco proskákal, musím se s tím poprat. Ale mám kolem sebe výborný tým spolupracovníků a hráčů. Věřím, že to všichni zvládneme,“ doplnil k debutu i tlaku.

Oceláři přestříleli soupeře od druhé třetiny v poměru 38:11. „Jejich gólman zachytal dobře, ale netlačili jsme se úplně před něj, takže hodně střel viděl. Dost toho i zblokovali. Několikrát nám puk na poslední chvíli přeskočil hokejku, nastřelil jsem v přesilovce tyč,“ vyjmenovával Marko Daňo důvody, proč nedali gól. „Hlavně ale musíme mít ještě větší důraz před brankou. I když mají vysoké beky, tak se musíme kousnout a chodit do prostorů, kde to bolí a znepříjemňovat gólmanovi život. To musíme do příštího zápasu zlepšit. Když to budeme dělat, věřím, že budeme úspěšní.“

Oceláři odehrají další utkání tuto neděli v Pardubicích. Zápas začíná v 16:30 před kamerami ČT.

Třinec – České Budějovice 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Hovorka (Toman, Strnad), 11. Hanzl (Gulaš, Šenkeřík). Rozhodčí: Kubičík, Šír – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Diváci: 3530.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera, Adámek, Čukste, Jeřábek, Jaroměřský – Růžička, Roman, Daňo – Nestrašil, Hudáček, Voženílek – Svačina, Marcinko, Chmielewski – Dravecký, Lyszczarczyk, Hrehorčák. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu