Oceláři vydřeli s Mladou Boleslaví výhru, prodloužení rozhodl Marinčin

Třinečtí hokejisté udolali doma Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení. Oceláři prohrávali ještě v 54. minutě. Trefou Viliama Čacha si ale vynutili prodloužení, které rozhodl po třinácti sekundách Martin Marinčin.

Martin Marinčin ukončil prodloužení už po třinácti sekundách ze sólového úniku. Foto: Lukáš Filipec

„Byl to těžký zápas, Bolka hrála velmi dobře. Dva body jsme vydřeli a vážíme si je,“ uvedl asistent trenéra Vladimír Országh. „Dobře jsme vstoupili do zápasu, měli jsme dobrý pohyb a vynutili si tím dvě přesilovky. Potom byl zápas úplně vyrovnaný, oba brankáři podali velmi dobrý výkon. Měli jsme i štěstí, když soupeř trefil tyčku před naším vyrovnáním. V prodloužení to vzal Mary (Marinčin) na sebe a krásně zakončil,“ doplnil.

„Byl to těžký zápas, Bolka hrála velmi dobře. Dva body jsme vydřeli.“Vladimír Országh

První gól padl až v úvodu třetí třetiny. Fořt uvolnil v situaci dva na jednoho Maláta, který překonal Kacetla střelou z pravého kruhu. V 54. minutě vyrovnal Čacho, který se po průnikové přihrávce Voženílka dostal za hostující obranu. Z úniku se neprosadil, ale z následné dorážky ano. O chvíli dříve zastavila blafák Järvinena tyč. Prodloužení rychle ukončil Marinčin, který si vychutnal Růžičku forhendovou kličkou.

„Moc možností jsem neměl. Povedlo se mi ale brankáře rozhýbat, pohnul se na stranu, kam jsme chtěl, a už se mi otevřela prázdná branka,“ popsal obránce Marinčin vítězný gól. „Když jsou zápasy vyrovnané, anebo prohráváme, tak je třeba podpořit naši hru,“ doplnil.

Oceláři porazili Mladou Boleslav podruhé během pěti dní. Pokaždé za dva body – jednou vyhráli na nájezdy, podruhé v prodloužení.

„Bolka hraje dobře. Bojuje, nic jiného jí nezbývá. Je na konci tabulky, takže o to je pro soupeře nepříjemnější a zápasy jsou vyrovnané,“ uvedl Marinčin. „Celkově je liga dost vyrovnaná. Je to vidět i na výsledcích. Hráli jsme nahoru dolů, ale padlo málo gólů. Každý má dobrou obranu,“ pokračoval.

Třinec stále postrádá dva klíčové útočníky Marka Daňa a Libora Hudáčka. Oba už individuálně trénují. Asistent Országh nevyloučil, že se v brzké době zapojí i do hry.

„Uvidíme, zda jim to bude zdravotní stav dovolovat,“ řekl Országh a uznal, že jejich absence je trošku cítit. „Marko je střelec, Hudy kreativní hráč. Na druhou stranu šanci dostávají jiní. Jsou tu mladí, ať už Siki (Sikora), Holas (Holinka) nebo Hasák (Haas). Myslím si, že se o místo perou statečně. Kluci to vzali za správný konec a bojují o to, aby se v týmu udrželi co nejdéle,“ doplnil.

Příští utkání odehrají Oceláři ve středu v Liberci.

Třinec – Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 54. Čacho (Voženílek, Jeřábek), 61. Marinčin (Voženílek) – 42. Malát (Fořt, Rohlík). Rozhodčí: Cabák, Šír – Blažek, Lederer. Vyloučení: 2:3. Bez využití: Diváci: 4744.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Jeřábek – Růžička, Roman, Voženílek – Nestrašil, Vrána, Pánik – Kurovský, Holinka, Hrehorčák – Haas, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu