Oceláři vyhráli derby, Vítkovice doma poprvé v sezoně nebodovaly

Třinečtí hokejisté zvítězili ve Vítkovicích 2:1. Obě branky Ocelářů vstřelili hráči druhého útoku – skóre otevřel Daňo a vedení zvýšil Hudáček. Domácí překonali Mazance jen jednou z třiceti střel, v 54. minutě se prosadil Krenželok.

Marko Daňo otevřel v desáté minutě tečí skóre. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Utkání bylo napínavé do posledního střídání. Vítkovice měly tlak a musím poděkovat klukům, protože bojovnost, jakou předvedli, se jen tak nevidí. Z naší strany se mi to líbilo,“ pronesl Mazanec, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Třince. „Nejdůležitější zákroky ale udělali moji beci. Když mi vypadl puk z brusle, tak mě zachránili. A pak když nás vyšachovali do prázdné na konci zápasu. To byly nejdůležitější zákroky,“ vyzdvihl.

„Utkání bylo napínavé do posledního střídání. Vítkovice měly tlak a musím poděkovat klukům, protože bojovnost, jakou předvedli, se jen tak nevidí. Z naší strany se mi to líbilo.“Marek Mazanec

Daňo pohnul se skóre v desáté minutě, když tečoval střelu Nestrašila. V závěru prostřední třetiny vyhodil Mazanec puk, Daňo jej vybojoval pro Hudáčka, který se krásným manévrem zbavil obránce i gólmana Stezky a zakončil do prázdné. Aktivnější Vítkovice zápas zdramatizovaly v čase 53:28, když využil přesilovou hru důrazný Krenželok.

„Byl to vyrovnaný zápas s kvalitním soupeřem. Nám to trochu drhlo a dvě třetiny jsme se nemohli prosadit. Ale šancí jsme měli více. Paradoxně jsme je měli v oslabení, kdy jsme dvakrát ujeli. Gól přišel asi už trochu pozdě. Od té doby jsme byli jasně lepší, a i když nerad používám v hokeji slovo štěstí, tak nám v závěru nepřálo. Skákalo nám to tam kolem tyček, měli jsme šanci do prázdné branky, ale vyrovnat se nepovedlo,“ zhodnotil zápas kouč Vítkovic Miloš Holaň. Jeho svěřenci vyšli doma poprvé v sezoně naprázdno.

Oceláři tak vyhráli první derby a v posledních dvou utkáních venku naplno bodovali s dvěma nejlepšími týmy sezony. „Vyrovnaný zápas s dobrým koncem pro nás. Domácí rozpoutali po gólu malé hokejové peklíčko a závěr byl poměrně hektický, ale šance soupeře jsme přečkali. Mám velkou radost,“ uvedl třinecký kouč Zdeněk Moták.

Oceláři jsou čtvrtí, snížili ale ztrátu na druhé Vítkovice na rozdíl osmi bodů. Příští zápas odehrají 26. prosince proti Kometě Brno.

Vítkovice – Třinec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 54. Krenželok (Bukarts, Marosz) – 10. Daňo (Nestrašil, Zahradníček), 38. Hudáček (Daňo, Mazanec). Rozhodčí: Hradil, Šír – Axman, Hlavatý. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 9833 (vyprodáno).
Třinec: Mazanec – Havránek, Marinčin, Zahradníček, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek – Růžička, Marcinko, Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu