Třinec vyhrál v Hradci i podruhé, znovu rozhodl Voženílek

Třinečtí hokejisté uspěli v Hradci Králové i podruhé a po výhře 2:1 v prodloužení vedou ve finále 2:0 na zápasy. Oceláři vedli trefou Růžičky, za domácí vyrovnal v přesilové hře Jergl. Zápas rozhodl Voženílek v čase 70:44, v sérii dal už tři góly.

Martin Růžička vstřelil v Hradci Králové první dva góly zápasu. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Už jsem si trošku ale huboval za ty dvě šance v první třetině, protože jednou jsem měl úplně prázdnou branku a trefil jsem nějak tyčku, to měl být určitě gól. I v prodloužení jsem měl dobrou střelu se slotu. Jsem ale rád, že to nakonec dopadlo tak, jak to dopadlo,“ řekl Voženílek.

„V prodloužení jsme měli trochu štěstí, domácí si vypracovali více šancí. Máme ale v brance zeď. Kácu. V play off je opět famózní. Je luxus, že vedeme 2:0,“Aron Chmielewski

Růžička otevřel skóre v 9. minutě z pravého kruhu po přihrávce Nestrašila zpoza branky. Osamostatnil se tím od Ondřeje Kratěny v čele historické tabulky střelců v play off, která počítá trefy v samostatné české extralize. Třinecký lídr má na kontě 60 gólů. „Je to pro mě pocta být mezi hráči, kteří tam jsou. Opravdu si toho moc vážím, ale myslím, že to docením až později, nebo až po kariéře, protože teď jsme v úvodu finálové série a nějaké podobné osobní věci v kabině neřešíme. Teď to jde stranou,“ řekl Růžička.

Třinec mohl po první třetině vést vyšším rozdílem. Brankář Machovský ale zastavil špičkou brusle únik Kurovského, tyč mu pomohla při nájezdu Voženílka. Domácí vyrovnali ve 23. minutě, Jergl se trefil z pravého kruhu přes Marinčina. Kurovský poté ještě tečí zazvonil na tyč. Hradec Králové měl v prodloužení navrch, ale udeřilo na druhé straně. Po přihrávce Chmielewského uklidil Voženílek kotouč do prázdné branky.

„Chtěl jsem si přehodit puk z forhendu na bekhend,“ přiznal Chmielewski, že nešlo o cílenou přihrávku. „Puk mi skočil, ale díky Bohu přímo k Vožuchovi. V prodloužení jsme měli trochu štěstí, domácí si vypracovali více šancí. Máme ale v brance zeď. Kácu. V play off je opět famózní. Je luxus, že vedeme 2:0,“ doplnil polský útočník.

Hradec Králové tak doma prohrál obě utkání. „Byl to vyrovnaný a bojovný zápas. Kromě pěti minut po inkasovaném gólu v první třetině, kdy jsme trošičku vypadli z našeho systému a Třinec měl dvě tři gólové šance, při nichž nás podržel brankář Machovský. Hráči ale stejně jako prvním utkání odvedli kvalitní práci a velmi dobrý výkon,“ řekl k zápasu trenér Hradce Králové Tomáš Martinec.

Kouč doplnil, že hráčům i přes porážku nemá co vytknout. „Hráči byli trpěliví a zodpovědní. V prodloužení jsme měli více sil a vytvořili si spoustu šancí, ale bohužel. Pak jsme udělali jednu chybičku a Třinec nás potrestal, takže nemáme nic. Zápas nám znovu ukázal, že tým má vůli a charakter. Věřím, že se z toho oklepeme a pojedeme do Třince s hlavou nahoře a pozitivně naladěni. Možná nám chybí i trošku štěstí, ale je to hlavně o kvalitě v zakončení,“ dodal.

Série se stěhuje do Třince, kde pokračuje v sobotu od 17 hodin třetím duelem.

Hradec Králové – Třinec 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Jergl (Okuliar, Klíma) – 9. Růžička (Voženílek, Nestrašil), 71. Voženílek (Chmielewski, Daňo). Rozhodčí: Šír, Stano (SR) – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 0:2.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Čukste, Jeřábek, Adámek, Doudera – Růžička, Marcinko, Chmielewski – Kurovský, Roman, Dravecký – Daňo, Voženílek, Nestrašil – Hrňa, Vrána, Svačina. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu