Oceláři vyhráli v Liberci, Hudáček potvrdil střeleckou formu

Třinečtí hokejisté zvítězili v Liberci 4:1 a posunuli se v tabulce na čtvrté místo. Dvě branky vstřelil Hudáček, po jedné Dravecký s Růžičkou. Kacetl kryl 23 střel a přišel o čisté konto až v závěru.

Vladimír Dravecký (druhý zleva) otevřel v Liberci skóre zápasu. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Hráli jsme celých šedesát minut,“ podotkl Hudáček. „Měli jsme také výhodu, že jsme hráli (před dvěma dny) zápas se Spartou, zatímco Liberec dva týdny nehrál. Dostali jsme se proto do zápasového tempa rychleji, využili jsme přesilovku, ubránili jsme oslabení. Myslím si, že jsme odevzdali super výkon,“ pokračoval.

„Pracovali šedesát minut a čekali jsme na šance. Když přišly, tak jsme je využili. Škoda inkasovaného gólu, protože brankář nás několikrát podržel a byl důležitým článkem naší výhry.“Vladimír Országh

Kacetla zachránila v 15. minutě tyč a z následného protiútoku otevřel Dravecký skóre dělovkou z mezikruží. Oceláři odskočili ve druhé třetině slepenými góly na 3:0. Nejdříve zvýšil individuální akcí Hudáček. Vzápětí přidal třetí branku týmu Růžička, když si jeho přihrávku od zadního mantinelu srazil bruslí gólman Kváča do sítě. V 51. minutě upravil Hudáček v přesilové hře střelou z levého kruhu na 4:0. Poslední slovo měl Ordoš z dorážky v početní převaze.

„Pracovali šedesát minut a čekali jsme na šance. Když přišly, tak jsme je využili. Škoda inkasovaného gólu, protože brankář nás několikrát podržel a byl důležitým článkem naší výhry,“ řekl asistent trenéra Vladimír Országh. „Třinec odvedl parádní výkon, hrál velice dobře, zatímco my ne. Myslím, že jsme to soupeři dnes moc neztížili, proto jsme prohráli,“ litoval trenér Liberce Patrik Augusta.

Nejlepším hráčem Třince byl vyhlášen Hudáček, který působil v Liberci dvě sezony před odchodem do KHL. „Návrat to byl velmi dobrý. Byl jsem vyhecovaný, chtěl jsem se tady znova ukázat, cítil jsem jemnou nervozitu. Bylo to něco jiného, byl jsem na druhé straně a jsem rád, že jsme vyhráli a chlapci mě můžou obrat o peníze,“ pousmál se Hudáček, který vstřelil v posledních pěti zápasech osm gólů.

Příští zápas odehrají Oceláři tuto neděli od 15.00 doma proti Hradci Králové.

Liberec – Třinec 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 54. Ordoš (Filippi, Balinskis) – 15. Dravecký, 34. Hudáček (Daňo, Jaroměřský), 37. Růžička (Voženílek), 51. Hudáček (Marinčin). Rozhodčí: Pilný, Šindel – Kajínek, Ondráček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 6035.
Třinec: Kacetl – Ročák, Marinčin, Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – Růžička, Marcinko, Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu