Oceláři vyhráli v prodloužení a vyrovnali se Spartou sérii na 1:1

Třinečtí hokejisté vyhráli na ledě Sparty 3:2 v prodloužení a vyrovnali stav čtvrtfinálové série na 1:1. Oceláři dotáhli v základní hrací době dvakrát jednogólovou ztrátu, pokaždé trefou Hudáčka. Zápas rozhodl Voženílek.

Oceláři vedli v Karlových Varech i díky dvěma gólům Andreje Nestrašila 4:1. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Důležité bylo, že jsme je nepustili do náskoku dvou, tří gólů. Mohli jsme hrát svou hru a ne hrát do kopce,“ uvedl Hudáček. „Jsem rád za celé mužstvo, že jsme ukázali, že umíme vyhrát i na Spartě. Už v prvním zápase jsme měli dost šancí, abychom uspěli. Něco jsme si k tomu řekli a šli jsme na led se sebevědomím. Věděli jsme, že tady můžeme vyhrát a předvedli jsme jsme jeden z nejlepších zápasů sezony,“ pokračoval.

„Věděli jsme, že tady můžeme vyhrát a předvedli jsme jsme jeden z nejlepších zápasů sezony.“Libor Hudáček

Hudáček doplnil, že s důležitostí zápasů roste i výkon Ocelářů. „Třinec nevyhrál jen tak náhodou tři tituly za sebou, klobouk dolů. Je to vidět v kabině. Kabina žije, v našich rodinách to žije. O tom to je,“ rozplýval se Hudáček. „Přijeli jsme sem minimálně pro bod, to jsme splnili,“ těšilo jej.

Oba zápasy skončily v Praze o gól. „Narazili na sebe dva kvalitní soupeři a hrál se i ve druhém zápase vyrovnaný hokej,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták a zhodnotil vítězné utkání. „Byli jsme aktivní, dobře jsme bruslili a vyhrávali osobní souboje, to bylo důležité. Bohužel v oslabeních jsme dostávali branky (na 0:1 a 1:2), to nás trošičku sráželo. Nicméně vstřelili jsme také branku v přesilové hře, pak ve hře pět na pět a v prodloužení znovu v přesilové hře. Speciální formace opět rozhodly,“ doplnil.

Třinec nastoupil poprvé v letošním play off s Kacetlem a ve 14. minutě poprvé inkasoval. S vypršením přesilové hry Sparty zakončoval Kaše po pasu Kousala do odkryté branky. Ještě v první třetině vyrovnal v početní převaze Hudáček střelou bez přípravy z levého kruhu. Domácí vedli od 34. minuty trefou Sobotky zblízka. Odpověděl opět Hudáček, který se objevil po nezištné přihrávce Nestrašila sám před Kovářem a pohotovou ranou k tyči vyrovnal.

V prodloužení dostal Třinec tři přesilové hry, tu poslední využil šťastně Voženílek, jehož přihrávku si srazil do vlastní sítě Moravčík. „Odvedl skvělou práci,“ ocenil Hudáček Voženílka, který nahradil v elitním útoku Marcinka. Slovenský útočník opustil tým, aby byl při porodu. „Trenér věděl, proč ho tam dává. Hráli spolu během sezony a věřil mu. Marci musel odcestoval a zaskočil jej bravurně. Ukázal, že může hrát prvního centra,“ dodal.

Třinec hrál v základní hrací době jen jednu přesilovou hru, v prodloužení si ale vynutil aktivitou další tři. „Zápas je o maličkostech. Udělali jsme v prodloužení fauly, to se nemůže stát. Dát šest minut Třinci přesilovku, to dopadne, jak to dopadlo. Ale hráčům nemůžeme absolutně nic vytknout. Makali, dřeli. Zdá se to jednoduché, když se na to člověk dívá z klidu, ale hráči mají výdej tak obrovský, že ty chyby pak udělají. Je to hokej, to se nedá nic dělat,“ řekl k zápasu trenér Sparty Miloslav Hořava.

Série pokračuje v Třinci třetím a čtvrtým utkáním ve čtvrtek (od 17) a v pátek (od 19).

Sparta Praha – Třinec 2:3 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Kaše (Kousal), 34. Sobotka (Horák, Kempný) – 19. Hudáček (Jeřábek, Nestrašil), 49. Hudáček (Nestrašil), 68. Voženílek. Rozhodčí: Sýkora, Kika – Rampír, Synek. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. Diváci: 12.312. Stav série: 1:1.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kaňák, Jeřábek, Adámek, Doudera – Růžička, Voženílek, Daňo – Hrňa, Hudáček, Nestrašil – Dravecký, Vrána, Chmielewski – Kurovský, Roman, Buček. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu