Oceláři vykročili do nového ročníku Ligy mistrů vítězně

Třinečtí hokejisté vstoupili do nového ročníku Ligy mistrů výhrou 4:0 nad Belfastem. V úvodní třetině skóroval Voženílek, ve třetí zvýšili Daňo, Vrána a Zahradníček. Čisté konto udržel Mazanec.

Daniel Voženílek (vpravo) vstřelil první gól Ocelářů. Foto: Petr Rubal

„Byl to náročný zápas. Začali aktivně, hodně bruslili, dohrávali každý souboj. Byl to takový zámořský styl a chvíli jsme hledali recept, jak se s tím popasovat,“ uvedl Daňo a irskému protivníkovi vysekl poklonu. „Na začátku nás potrápili a klobouk dolů před nimi, že se drželi tak dlouho. Je třeba popracovat na přesilovkách, ale zvládli jsme to a důležité je, že bereme body do tabulky.“

„Byl to náročný zápas. Začali aktivně, hodně bruslili, dohrávali každý souboj. Byl to takový zámořský styl a chvíli jsme hledali recept, jak se s tím popasovat. Ale zvládli jsme to a důležité je, že bereme body do tabulky.“Marko Daňo

Skóre otevřel pár sekund po konci třinecké přesilové hry Voženílek, který si našel puk po odrazu od zadního mantinelu a doklepl jej do branky. Hosté se v úvodu třetí třetiny za stavu 1:0 radovali z gólu, ale Mazanec udržel puk před brankovou čárou. Třinecký gólman se poté zaskvěl i pasem na Daňa, který v oslabení obelstil obránce a zvýšil. Po pěkné přihrávce Hudáčka přidal do prázdné třetí gól Vrána a při power play uzavřel Zahradníček skóre střelou přes celé kluziště.

„Zápas se zlomil, když se snažili vyrovnat v přesilovce a my dali gól na 2:0. Od toho momentu jsme přebrali iniciativu a už jsme si to pohlídali. Celkově byl zápas takový neslaný, nemastný. Měli jsme hodně šancí, ale i hodně ztrát puků. Musíme mít příště větší klid na hokejkách,“ řekl Daňo, který se málem pustil i do rvačky. „Pořád nás osekávali, když jste šel na střídačku, doprovázeli vás krosčeky do zad. Před bránou jsem znovu dostal krosček, tak jsem s ním trochu chytil,“ vysvětlil.

Oceláře čeká další utkání tuto neděli ve Skelleftea, do Švédska vyráží v den zápasu. „Brzy vstáváme a čeká nás těžký soupeř, ale věřím, že to zvládneme a že budeme úspěšní. Očekávám kvalitní hokej, připravíme se zodpovědně,“ uzavřel Daňo.

Třinec – Belfast 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 19. Voženílek (Marinčin, Svačina), 49. Daňo (Mazanec), 54. Vrána (Hudáček, Svačina), 58. Zahradníček. Rozhodčí: Stano, Šindel – Ondráček, Svoboda. Vyloučení: 4:7. Bez využití. V oslabení: 2:0. Diváci: 2 367. Střely na branku: 25:18.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera, Ročák, Čukste, Jeřábek, Zahradníček, Zeleňák – Růžička, Vrána, Roman – Daňo, Hudáček, Svačina – Kurovský, Voženílek, Chmielewski – Dravecký, Lyszczarczyk, Hrehorčák. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu