Oceláři vykročili za obhajobou titulu výhrou

Třinečtí hokejisté vyhráli v úvodním čtvrtfinálovém utkání 2:0 nad Českými Budějovicemi. Úvodní gól vstřelil ve 44. minutě Nedomlel a vítězství pojistil Nestrašil při hře soupeře bez brankáře. Mazanec chytil všech 22 střel.

Obrovský závar vytvořily České Budějovice při hře bez brankáře za stavu 1:0. Foto: Lukáš Filipec

„Zápas byl vyrovnaný, ale myslím si, že jsme měli o trošku více vyložených šancí. Jsem rád, že jsme podali výborný kolektivní výkon podpořený všemi hráči, a to je důležitá zpráva. Takhle bychom chtěli pokračovat,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták.

„Zápas byl vyrovnaný, ale myslím si, že jsme měli o trošku více vyložených šancí. Jsem rád, že jsme podali výborný kolektivní výkon podpořený všemi hráči, a to je důležitá zpráva. Takhle bychom chtěli pokračovat.“Zdeněk Moták

Jeho protějšek Ladislav Čihák pronesl, že šlo o typický první zápas play off. „Soupeř byl ale aktivnější, lepší. Nás podržel (brankář) Dominik Hrachovina. Dlouho to bylo 0:0, hrálo se bez přesilovek. Bohužel jsme závěr nezvládli,“ řekl kouč Českých Budějovic.

Nedomlel se prosadil střelou zpoza pravého kruhu, Hrachovinovi clonil Voženílek. Od vyrovnání dělily hosty při závěrečné hře bez brankáře jen centimetry. Mazanec zasáhl špičkou betonu proti dorážkám Kondelíka a Harrise, po kterých se ocitli všichni třinečtí hráči v brankovišti. V brance ale skončil místo puku Nestrašil, který na konci střídání pojistil výhru Ocelářů.

Rozhodčí situaci ještě prověřili u videa pro případ, že by něco přehlédli. „Taková valná hromada je nevídaná,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták na tiskové konferenci. „Dívali jsme se z horní kamery a bylo vidět, že puk nepřešel brankovou čáru a že jsme na brankovišti dobře pracovali,“ pochvaloval si.

Hosté obléhali třinecké brankoviště zhruba patnáct sekund. Domácí kouč se rozhodčích ptal, proč hru nepřerušili. Tvrdili mu, že pořád viděli puk ve hře. „Rozhodčí tam ležel jak v NHL na bráně, měl to skvěle pod kontrolou,“ ocenil Nestrašil. „Celou dobu puk viděl, furt křičel volný, volný, volný. Proto to nechal tak dlouho být. Jak jsme tam leželi, nemohli jsme se ho dotknout, takže jsme tam spíš jen bránili. Naštěstí to nějak vyskočilo do strany a bylo mimo brankoviště,“ doplnil.

Zápas nenabídl ani jednu přesilovou hru. Vylučovalo se jen v závěru druhé třetiny, po vzájemné potyčce usedli na trestnou lavici Daňo s Vráblíkem. „Byl bych rád, kdyby fér play hra v sérii pokračovala. Oproti zápasům, které jsem viděl, tam nejsou žádné údery na hlavu, žádné zákroky, které by hraničily s prokurátorem,“ pochvaloval si trenér Třince Zdeněk Moták, zatímco jeho protějšek Ladislav Čihák přikyvoval.

Série pokračuje v pondělí od 17 hodin v Třinci.

Třinec – České Budějovice 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 44. Nedomlel (Růžička), 60. Nestrašil (Voženílek). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Blažek, Lederer. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Polášek – Růžička, Nestrašil, Voženílek – Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána, Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu