Oceláři vynulovali České Budějovice, rozhodli v přesilových hrách

Třinečtí hokejisté vyhráli nad Českými Budějovicemi 4:0. Oceláři vměstnali všechny góly mezi 22. až 44. minutu. K první výhře v sezoně je nasměrovaly góly v přesilových hrách, ve které se prosadil dvakrát Kurovský a jednou Sikora.

Daniel Kurovský vstřelil dvě branky Ocelářů. Obě v přesilových hrách. Foto: Petr Rubal

„První třetina byla vyrovnaná, ubojovaná. Po prvním gólu jsme se uklidnili a utkání měli pod kontrolou. Jsme rádi, že se nám výkon proti Spartě (prohra 0:3) podařilo markantně zlepšit. Pomohli jsme si také přesilovkami. Byl to poctivý týmový výkon,“ uvedl asistent trenéra Třince Marek Malík.

„Po prvním gólu jsme se uklidnili a utkání měli pod kontrolou. Jsme rádi, že se nám výkon proti Spartě (prohra 0:3) podařilo markantně zlepšit.“Marek Malík

Utkání předcházel slavnostní moment, ve kterém Oceláři vyvěsili pod strop haly banner s kresbou poháru a nápisem Mistři 2023/24. Atmosféru dokreslovala píseň Show must go on a na kostce se promítly nejdůležitější okamžiky minulé sezony. „Bylo pěkné vidět to video a vzpomenout si na to. Léto rychle uteklo, ale jsme dobře připraveni a máme opět zálusk na ty nejvyšší cíle,“ uved Daňo.

Skóre otevřel v přesilové hře výstavní ranou zpoza pravého kruhu pod horní tyč Sikora, na něhož navázal z dorážky Kurovský. Jediný gól při pět na pět obstaral Daňo nenápadnou střelou od levého mantinelu. Výslednou podobu dal výsledku Kurovský, od jehož stehna se odrazil puk do branky po střele Daňa. U tří branek asistoval Hudáček.

Návrat do Třince zhořkl Ondřeji Kovařčíkovi, který nastoupil v extralize mužů poprvé v kariéře proti Ocelářům. „Určitě to bylo trošku zvláštní, specifické,“ přiznal Kovařčík, který získal s Oceláři tři tituly. „Ze začátku jsem s tím trochu bojoval, ale snažil jsem se na to nemyslet a soustředit na zápas. Ale trošku to tam bylo,“ dodal.

Klub připomněl formou videa jeho nejdůležitější góly v dresu Třince. Fanoušci vyvolávali jeho jméno. „Potěšilo mě to,“ přiznal Kovařčík, se čtyřmi góly nejpilnější českobudějovický útočník. „První třetinu jsme byli i trošku lepší. Speciální týmy rozhodly zápas. Nepomohli jsme si z přesilovky, jejich (úvodní) gól nás trošku nalomil a začali jsme kupit chyby. Pomohli si druhou přesilovkou. Pak už je těžké otáčet zápas proti takovému týmu,“ posteskl si.

Zápas byl i reprízou posledního čtvrtfinále, v utkání nebyla nouze pošťuchování, pokřikování. Vše vygradovalo úderem Janka do hlavy Olesena, za což obdržel trest na pět minut plus do konce utkání. „Možná, že tam byly nějaké nevyřízené účty z minulé sezony, ale to já nevím. Celý zápas se tak v tom duchu nesl. Trochu se to pošťuchovalo, ale nic vážného,“ řekl Kovařčík.

Další zápas odehrají Oceláři tuto neděli doma proti Kometě Brno od 18 hodin.

Třinec – České Budějovice 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Sikora (Marinčin, Teplý), 34. Kurovský (Kundrátek, Hudáček), 41. Daňo (Hudáček), 44. Kurovský (Daňo, Hudáček). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Axman, Hlavatý. Vyloučení: 5:9, navíc Jank (Třinec) 5 minut a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 4331.
Třinec: Kacetl – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin, Jank – Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, Vrána, Roman – Addamo, Sikora, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták, Malík a Raszka.

Další zprávy z regionu