Oceláři vytvořili klubový rekord, sezonu nikdy lépe nezačali

Třinečtí hokejisté vítězstvím 3:1 nad vedoucí Plzní vytvořili nový klubový rekord – extraligovou sezonu poprvé odstartovali devíti výhrami. Rozdílový gól vstřelil sekundu před první sirénou Lukáš Jašek.

Lukáš Jašek vstřelil vítězný gól sekundu před koncem první třetiny. Foto: Petr Rubal

„Od začátku sezony jsme na takové notě, že jdeme do zápasu s tím, že chceme uspět. Je to cítit v kabině, na ledě. Každý chce přiložit ruku k dílu a chce, aby pro nás zápas dobře dopadl,“ řekl Martin Růžička o sérii, během níž Oceláři ztratili jen bod. „Když se vyhrává, člověk se cítí lépe. Je tam ale i tlak, každý nás chce poprvé porazit. Zápasy tak mají kvalitu, jen nás to může posunout dopředu,“ dodal.

„Od začátku sezony jsme na takové notě, že jdeme do zápasu s tím, že chceme uspět. Je to cítit v kabině, na ledě. Každý chce přiložit ruku k dílu a chce, aby pro nás zápas dobře dopadl.“Martin Růžička

Třinec nezačal dobře, už po 24 sekundách prohrával. „Zápas pro nás začal smolně, inkasovali jsme v prvním střídání. Jakoby nás to nakoplo, tým se semknul. Utkání mělo vysoké parametry a hrál se oboustranně super zápas,“ řekl asistent trenéra Marek Zadina.

Na ledě se přiostřilo, dokonce i Růžička poslal v úvodu utkání k ledu právě autora jediného plzeňského gólu. „Moje hra to samozřejmě není. Chtěli jsme ale uspět a pro úspěch se musí člověk i trochu obětovat. Vyplynulo to ze hry, že jsem se jednou opřel do protihráče. Jsem rád, že to tým nabudilo,“ komentoval Růžička srážku.

Ještě v první třetině otočili skóre Aron Chmielewski a z brejku Lukáš Jašek. „Viděl jsem, že bek trochu zaspal, ale vůbec jsem nevěděl, že už je tak málo času do konce. Podíval jsem se, jestli někde není nějaký spoluhráč, a pak jsem vystřelil. Gólman v tu chvíli stál docela špatně,“ uvedl Jašek. O gólu nepochyboval. „Nikdy sice nevíte, ale sirénu jsem slyšel, až když to tam spadlo,“ dodal.

Třinec podržel i gólman Jakub Štěpánek, dvakrát chytil sólový únik – nejproduktivnějšímu hráči extraligy Milanu Gulašovi (za stavu 1:1) a Jaroslavu Kracíkovi (za stavu 2:1). Uklidňující třetí gól přidal Milan Doudera při závěrečné hře Plzně bez brankáře.

Plzeň tak až ve 12. utkání této sezony poprvé prohrála v základní hrací době a její náskok v čele soutěže se před Třincem ztenčil na rozdíl dvou bodů. Oceláři odehráli ale o tři zápasy méně.

Třinec – Plzeň 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Chmielewski (Marcinko), 20. Jašek (M. Kovařčík), 60. Doudera – 1. Suchý (Mertl, Gulaš). Rozhodčí: Sýkora, Šír – Hanzlík, Ondráček. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Bez diváků.
Třinec: Štěpánek – Doudera, Gernát, Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Stránský – Chmielewski, Marcinko, F. Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Hrňa. Trenér: Varaďa a M. Zadina.

Další zprávy z regionu