Oceláři zabojovali, ale v závěru ztratili druhý finálový zápas

Třinečtí hokejisté podlehli v Pardubicích 3:6 a finálová série je vyrovnaná 1:1. Oceláři ve třetí třetině vyrovnali z 1:3, ale poté se trefil dvakrát Vondráček. Vítězný gól dal v čase 54:20. V první třetině odstoupil kvůli zranění Marinčin.

Třinečtí hokejisté vyrovnali ve třetí třetině z 1:3. Archivní foto: Petr Rubal

„Musím vyslovit hlubokou poklonu svým hráčům. Podali výborný, možná i vynikající výkon,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Přesně jsme věděli, co se bude dít, dokázali jsme na to najít odpověď a podle toho jsme pracovali. Ve třetí třetině jsme se dokázali vrátit do zápasu, bohužel malou chybkou jsme o vedení přišli. Nicméně, nic se neděje,“ pokračoval kouč.

„Dobře jsme srovnali na 3:3, ve třetí třetině jsme měli ze hry více než domácí, ale udělali malou chybičku a dostali gól.“David Cienciala

Skóre otevřel ve 24. minutě Pánik z dorážky. Třinec odpověděl v přesilové hře šťastným gólem Ciencialy, jehož střela se odrazila do branky od brusle protihráče. V závěru prostřední třetiny strhl vedení na domácí stranu v početní převaze Radil. Jeho střela z pravého kruhu prošla Kacetlovi mezi betony.

Oceláři začali třetí třetinu náporem a třemi šancemi, ale Pardubice zvýšily tečí Adama Musila na 3:1. Třinec ale vyrovnal slepenými góly – z mezikruží se trefil Helewka a v přesilovou hru využil střelou z levého kruhu Hudáček. Rozhodl Vondráček, který zůstal nekrytý v prostoru před brankou a za 88 sekund prošla za Kacetla i jeho střela z pravého kruhu. Výhru zpečetil Kaut při hře pět na tři.

„Byl to těžký zápas. Čekali jsme, že na nás Pardubice vlítnou a to se potvrdilo,“ řekl Cienciala. „Dobře jsme srovnali na 3:3, ve třetí třetině jsme měli ze hry více než domácí, ale udělali malou chybičku a dostali gól. Pak už jsme to otevřeli, napadalo nám to tam, to nic neřeší. My máme bod, za něj jsme rádi a jedeme zpátky do Třince,“ zhodnotil.

Marinčina narazil po odehrání puku Sedlák na mantinel, třinecký bek po pádu dlouho ležel na ledě. Do kabin zamířil s dopomocí. Lídr Pardubic nebyl vyloučen.

„Bylo mi zle nedobře. Ve zbytku utkání to byla těžká ztráta,“ prohlásil třinecký trenér Zdeněk Moták. „Už víme, jak na tom je, ale nechám si to pro sebe. Omlouvám se,“ neprozradil kouč, zda Marinčin, který si říkal o nominaci na MS, ještě zasáhne do finále. Ocelářům už chybí Jeřábek a Růžička.

Série se nyní stěhuje do Třince, kde pokračuje o víkendu dvěma zápasy.

Pardubice – Třinec 6:3 (0:0, 2:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 24. Pánik (Sedlák), 39. Radil (Košťálek, Kaut), 47. A. Musil (Čerešňák, Paulovič), 55. Vondráček (Mandát), 56. Vondráček, 58. Kaut – 34. Cienciala (Hudáček, Kundrátek), 49. Helewka (Nestrašil, Voženílek), 50. Hudáček (Kundrátek, Cienciala). Rozhodčí: Stano, Šír – Hynek, Lederer. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:2. Diváci: 10.194 (vyprodáno). Stav série: 1:1.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Šenkeřík, Polášek – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Nestrašil, Helewka, Voženílek – Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, Vrána, Roman. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu