Oceláři zakončili rok 2022 výhrou, čtyřikrát se trefili ve třetí třetině

Třinečtí hokejisté zakončili rok 2022 jasnou výhrou 6:3 nad Libercem. Oceláři odskočili v rozmezí 40. až 46. minuty z 1:1 na 4:1. Dvakrát se trefil Růžička, který je lídrem produktivity extraligy (18+19) a vede i mezi střelci.

Jediný gól Třince vstřelil v Liberci Miloš Roman. Archivní foto: Petr Rubal

„Byl to těžký zápas proti kvalitnímu týmu, který potvrdil formu z posledních zápasů a dvě třetiny se hrál vyrovnaný zápas. Sice jsme vedli (2:1), ale soupeř byl stále nebezpečný,“ uvedl asistent trenéra Vladimír Országh. „Důležité bylo, že jsme se ve třetí třetině víc tlačili do brány a přálo nám i štěstí na odražené puky. Ale to vyplývalo z toho, že jsme chodili do předbrankového prostoru,“ vysvětlil.

„Hodně nám pomohl gól na 2:1. Do té doby to bylo takové nemastné neslané. Ve třetí třetině už nám napadalo prakticky všechno, čeho jsme se dotkli.“Martin Růžička

Skóre otevřel Daňo do prázdné branky po skvěle sehraném přečíslení dva na jednoho s Hudáčkem. Z ostrého úhlu vyrovnal ve 35. minutě Flynn, ale před odchodem do kabin vrátil Třinci vedení Hudáček. Na začátku třetí třetiny se dvakrát prosadil Růžička během 119 sekund. Liberec snížil střelou Nedomlela od modré, ale Oceláři kontrovali dalšími slepenými trefami Romana a Kurovského. V závěru jen zmírnil porážku Najman gólem z přesilové hry.

„Hodně nám pomohl gól na 2:1. Do té doby to bylo takové nemastné neslané. Ve třetí třetině už nám napadalo prakticky všechno, čeho jsme se dotkli,“ řekl Růžička po výhře. „Dali jsme šest gólů a na to bychom měli vždycky vyhrát. Byly ale v naší hře momenty, kdy jsme dělali voloviny. Pořád si říkáme, že je nesmíme dělat, ale stále se objevují. Ale myslím si, že jsme celkově neodehráli špatný zápas.“

Růžička přiznal, že jej překvapuje, že je lídrem kanadského bodování extraligy. „V mých letech…Je to pěkné, ale vůbec to neřeším. Snažím se pomoct týmu,“ uvedl 37letý útočník.

Oceláři jsou v tabulce třetí a první zápas v novém roce odehrají v úterý 3. ledna v Hradci Králové.

Třinec – Liberec 6:3 (1:0, 1:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 16. Daňo (Hudáček), 40. Hudáček (Daňo, Nestrašil), 44. Růžička (Marcinko, Doudera), 46. Růžička (Dravecký, Zahradníček), 54. Roman (Voženílek, Zahradníček), 55. Kurovský (Doudera, Hudáček) – 35. Flynn (Nedomlel), 48. Nedomlel (Vlach, Rychlovský), 59. Najman (Balinskis, Flynn). Rozhodčí: Cabák, Šír – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 4677.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Havránek, Zahradníček, Doudera, Jeřábek, Čukste – Růžička, Marcinko, Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček – Hrňa. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu