Oceláři zakončili rok šestigólovým přídělem ve třetí třetině

Třinečtí hokejisté ovládli reprízu posledního finále s Hradcem Králové 7:2, přestože ještě ve 42. minutě o gól prohrávali. Na obratu se podíleli třemi trefami obránci, přičemž Martin Marinčin a Jakub Jeřábek skórovali poprvé v sezoně.

Na šestigólové smršti se podíleli třemi trefami i obránci. Jakub Jeřábek skóroval v sezoně poprvé. Foto: Lukáš Filipec.

„Výsledek je ale zavádějící, zápas byl padesát minut více než vyrovnaný. Soupeř hrál velmi dobře,“ uvedl asistent trenéra Vladimír Országh. „Klíčové bylo, že jsme po inkasovaném gólu na 1:2 stihli hned vyrovnat. Potom jsme dali během tří minut tři góly. Dva ve hře čtyři na čtyři a hned na to v pět na čtyři. Pomohli jsme si v zápase i přesilovkami, kterými jsme odskočili a dotáhli zápas do vítězného konce,“ doplnil.

„Byly zápasy, kdy nám střelecky moc nedařilo. Vyhráli jsme minulé kolo v Olomouci o gól (2:1), ale upozadili jsme ega a dokázali vyhrát týmovým výkonem. Třeba se nám to teď vrátilo.“Andrej Nestrašil

Hosté vstřelili obě branky v přesilových hrách. Skóre otevřel tvrdou ranou zpoza pravého kruhu Lalancette a ve 42. minutě upravil na 2:1 na hranici brankoviště důrazný Perret. Za Oceláře vyrovnali Růžička v přesilové hře z dorážky a Pánik překvapivým bekhendem z pravého kruhu. V 50. minutě se při hře ve čtyřech prosadili Marinčin s Jeřábkem, jejichž trefy dělilo jen osm sekund.

„Začátek jsme neměli ideální a podle našich představ, dlouhou dobu to byl vyrovnaný zápas. Utkání se zlomilo hrou čtyři na čtyři, kdy jsme dali dva góly a překlopilo se to na naší stranu,“ uvedl třinecký útočník Andrej Nestrašil, který si stejně jako Martin Růžička připsal tři body za gól a dvě nahrávky.

V dalším střídání natlačil Blain Voženílka na brankáře Laurikainena, který zůstal ležet na ledě a kvůli zranění pro něj zápas skončil. Strhla se tím strkanice, ve které byl nejaktivnější hostující Kalina. Dostal trest navíc, který Oceláři využili Nestrašilem. V další přesilové hře se trefil Kundrátek od modré čáry a gólovou smršť zakončil Čacho z úniku bekhendovým blafákem.

„Prostě to tam napadalo. Je to i o štěstí,“ uvedl Nestrašil. „Byly zápasy, kdy nám střelecky moc nedařilo. Vyhráli jsme minulé kolo v Olomouci o gól (2:1), ale upozadili jsme ega a dokázali vyhrát týmovým výkonem. Třeba se nám to teď vrátilo,“ podotkl.

Oceláři odehrají první zápas v roce 2024 v Mladé Boleslavi 3. ledna.

Třinec – Hradec Králové 7:2 (0:1, 1:0, 6:1)
Branky a nahrávky: 24. Růžička (Nestrašil, Jeřábek), 43. Pánik (Nestrašil, Polášek), 50. Marinčin (Kurovský, Smith), 50. Jeřábek (Čacho), 52. Nestrašil (Růžička), 58. Kundrátek (Růžička, Pánik), 59. Čacho (Hrehorčák) – 14. Lalancette (Jergl, Miškář), 42. Perret (Šťastný, Jasper). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Axman, Hlavatý. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:2. Diváci: 5014.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Jeřábek – Růžička, Roman, Voženílek – Nestrašil, Vrána, Pánik – Kurovský, Holinka, Hrehorčák – Haas, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu