Oceláři zdolali Liberec, Růžička překonal další klubový rekord

Třinečtí hokejisté porazili na svém ledě Liberec 5:1. K vítězství přispěl Martin Růžička třemi body (1+2) a posunul se v historické tabulce Ocelářů do čela statistiky v počtu přihrávek v základní části. Na kontě má 324 asistencí.

Ondřej Kacetl chytil v zápase 33 střel Liberce. Foto: Lukáš Filipec

„Výsledek 5:1 je hezký, ale neodpovídá průběhu zápasu,“ uznal třinecký brankář Ondřej Kacetl. „Liberec měl plno šancí, několikrát netrefil prázdnou bránu. Utkání bylo vyrovnané a štěstí se přiklonilo na naši stranu, když si dali vlastní gól (na 2:1) po odrazu od hráče zády k brance. Pak jsme se rozstříleli a dotáhli to,“ doplnil.

„Výsledek 5:1 je hezký, ale neodpovídá průběhu zápasu. Liberec měl plno šancí, několikrát netrefil prázdnou bránu. Utkání bylo vyrovnané a štěstí se přiklonilo na naši stranu.“Ondřej Kacetl

Třinec prohrával od dvanácté minuty gólem Flynna. Rychle ale odpověděl tečí Čacho a na konci druhé třetiny překlopil skóre Marinčin: jeho střelu od modré čáry se dostala do branky od rukavice Budíka. Oceláři odskočili třemi góly na 5:1 v rozmezí 46. až 52. minuty. Nestrašil zvýšil z dorážky a Růžička se prosadil z pravého kruhu. Výhru zpečetil Hudáček, který zakončil souhru v přesilové hře do prázdné branky.

Oceláři před vítězným gólem ubránili 89 sekund oslabení tři proti pěti. V největší šanci Liberce Kacetl skvěle zasáhl betonem proti Rychlovskému, který měl před sebou prázdnou branku.

„Udělal skvělý zákrok a já jsem pak vypadal jako blbec. Beru to na sebe. Jsou to skoro tutové góly a ztroskotal jsem,“ řekl sebekriticky Rychlovský.
V dalších dvou akcích Bulíř i Najman minuli za stavu 1:1 a 2:1 branku. „Záleží, jak puk dostanou na čepel, jak jsou na to nachystaní, jestli vidí puk v té rychlosti. Vypadá to blbě, ale je to rychlá hra a stát se může cokoliv. Najednou puk vyplave a může být těžké jej trefit,“ vysvětlil Kacetl.

Zatímco Liberec neproměnil ani vyložené šance, Oceláři vstřelili první tři góly po dorážkách a tečích. „Víme, že to tak Třinec hraje. Dlouhodobě je v tom efektivní a zas to ukázal. My tyhle špinavé góly nedáváme, hrajeme na krásu. Třinec nám ukázal cestu. Má takovou kvalitu, že každou naší i sebemenší chybu potrestal gólem,“ řekl Rychlovský.

Růžička si rekordní 324. přihrávku připsal u poslední trefy Ocelářů. „Už mě nebaví furt stát na modré čáře a za něco mu děkovat a klepat hokejkou,“ rozesmál se Nestrašil. „Ale ne… Dělám si srandu, každý jeho milník je neuvěřitelný, i když on je neřeší. Tituly jsou pro něj důležitější, ale to jde ruku v ruce. Říkal jsem mu: ‚Ještě pět set bodů a mám tě.‘ Ale to bych musel hrát dalších šestnáct let,“ doplnil pobaveně.

Další utkání odehrají Oceláři v neděli na ledě Vítkovic.

Třinec – Liberec 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 14. Čacho (Adámek, Jeřábek), 37. Marinčin (Růžička, Voženílek), 46. Nestrašil (Jeřábek, Adámek), 48. Růžička (Voženílek), 52. Hudáček (Kundrátek, Růžička) – 12. Flynn (Najman, Hawryluk). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Blažek, Hlavatý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 4496.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Jeřábek, Adámek – Růžička, Nestrašil, Voženílek – Kurovský, Vrána, Hudáček – Hrehorčák, Holinka, Roman – Sikora, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu