Oceláři zdolali Litvínov i podruhé, v prodloužení rozhodl o výhře Jeřábek

Třinečtí zdolali Litvínov 5:4 v prodloužení a vedou v předkole play off 2:0 na zápasy. Ocelářům zajistil druhý bod v sérii obránce Jakub Jeřábek, který mužstvo přiblížil k výhře už v 57. minutě gólem na 4:3.

Oceláři vedli v Karlových Varech i díky dvěma gólům Andreje Nestrašila 4:1. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Věděli jsme, že to nebude lehké. Asi se mohly oba zápasy překlopit na jednu nebo druhou stranu,“ uvedl Jeřábek. Obě strany se při vyhlašování hvězd týmů pošťuchovaly, moc nescházelo k hromadné mele. Litvínov se cítil poškozený, že rozhodčí zrušili před vítězným gólem na poslední chvíli zakázané uvolnění.

„Věděli jsme, že to nebude lehké. Asi se mohly oba zápasy překlopit na jednu nebo druhou stranu.“Jakub Jeřábek

„Nevím, asi to bylo sporné,“ uznal Jeřábek. „Těch situací je ale strašně moc a nejen v tomto zápase, celou sezonu. Hokej je rychlejším a rozhodčí to mají docela těžké. Vyhodnotili to, jak to vyhodnotili. My jsme si taky párkrát v zápase řekli, že už se tím nebudeme zabývat a půjdeme dál. Sporných momentů bylo na obou stranách více,“ doplnil.

Oceláři měli v průběhu utkání více vyloučených (8:5), při vedení 3:2 hráli 52 sekund oslabení tří proti pěti. Přesilové hře soupeře se ubránili i v prodloužení. „Faulů bylo dost. Jestli byly nebo ne, o tom nemá smysl se bavit. Je to play off, je to vyhrocené. Kdo udrží nervy a bude mít větší disciplínu, tak bude úspěšnější. Musíme si na zbytečné vyloučení dát pozor, příště by se nám to nemuselo vyplatit,“ podotkl Jeřábek.

Třinec inkasoval už ve druhé minutě z hokejky Stránského. Vývoj zápasu otočili Nestrašil v přečíslení a Kaňák, jehož přihrávka se odrazila do branky od brusle Guta. Litvínov vyrovnal pohlednou kombinací v přesilové hře, kterou zakončil Hlava. Za 80 sekund ale vrátil Ocelářům vedení Růžička střelou od modré čáry.

Chmielewski trefil v 54. minuty tyč a následně při jeho vyloučení nachytal Hlava střelou z těžkého úhlu Mazance. Jeřábek přiblížil Oceláře k výhře využitou přesilovou hrou, ale Litvínov při hře bez gólmana vyrovnal 66 sekund před třetí sirénou.

„Škoda, že jsme to nedotáhli v základní hrací době. Určitě by se to nemělo stávat. Měli bychom tam sežrat puk, jak se říká,“ litoval Jeřábek. „Litvínov hrál ale výborně a vyšly mu (tři) přesilovky. Celkově to byl divoký zápas a byli jsme v závěru šťastnější, že mi tam prošla jedna schovaná střela,“ oddechl si.

Třinec může sérii uzavřít tuto sobotu v Litvínově.

Třinec – Litvínov 5:4 v prodl. (1:1, 2:1, 1:2 – 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Nestrašil (Hudáček, Voženílek), 27. Kaňák (Jeřábek, Nestrašil), 37. Růžička (Nestrašil), 57. Jeřábek (Růžička), 67. Jeřábek (Roman) – 2. Stránský (Jaks), 35. Hlava (Sukeľ, Stránský), 55. Hlava (Stránský, Jaks), 59. Sukeľ (Hlava, Zile). Rozhodčí: Hribik, Obadal – Axman, Lederer. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:3. Diváci: 4465. Stav série: 2:0.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kaňák, Jeřábek, Adámek, Doudera – Růžička, Marcinko, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký, Vrána, Chmielewski – Kurovský, Roman, Buček – Hrňa. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu