Oceláři zdolali Mladou Boleslav, Mazanec vychytal nulu

Třinečtí hokejisté porazili Mladou Boleslav 3:0. První gól zápasu vstřelil ve 28. minutě Aron Chmielewski, výhru v závěru pojistili Libor Hudáček a Miloš Roman. Druhou nulu sezony udržel Marek Mazanec, který kryl 27 střel.

Marek Mazanec chytil všech 27 střel včetně třinácti ve druhé třetině. Foto: Petr Rubal

„Jsme ve stavu, kdy máme spoustu zraněných a nemocných hráčů, proto si cením nejen vítězství, ale i bojovnosti a nasazení,“ uvedl trenér Zdeněk Moták. „Šli jsme do vedení, mohli jsme se uklidnit, ale v posledních zápasech jsme dostávali branky v posledních minutách. To jsme chtěli odstranit a myslím si, že se nám to určitým způsobem podařilo. Jsem rád, že jsme odolali tlaku Boleslavi, třetí třetinu jsme odehráli zkušeně. Pár icingů sice nemuselo být, ale dozadu jsme hráli výborně a skvěle zachytal Mazi (Mazanec).“

“ V kabině jsme si říkali, že už musíme zápas dotáhnout k výhře a hrát hokej, který jsme hráli předtím. Nezatáhnout se a nenechat na Mazim, že to bude vychytávat sám. Museli jsme mu pomoci a hrát šedesát minut.“Libor Hudáček

První dva góly padly několik sekund po vypršení třinecké přesilové hry. Chmielewski po signálu se Svačinou usměrnil prudkou přihrávku z prostoru před brankou do sítě. Hudáček zvýšil po odrazu od brusle a gól ještě ověřili rozhodčí u videa, zda se nejednalo o úmyslné kopnutí do branky. „Gólman si ještě srazil puk vyrážečkou do branky, ale rozhodčí říkali, že jsme brzdil, takže by platil tak i tak,“ vysvětlil Hudáček. Výhru zpečetil Roman při hře soupeře bez gólmana.

Třinec získal v předchozích pěti zápasech jen dva body, přičemž třikrát prohrál gólem z předposlední minuty. I minule vstupoval v Olomouci do třetí třetiny s vedením 1:0, ale podlehl 2:4. „Jasně, že jsme se báli. V kabině jsme si říkali, že už musíme zápas dotáhnout k výhře a hrát hokej, který jsme hráli předtím. Nezatáhnout se a nenechat na Mazim, že to bude vychytávat sám. Museli jsme mu pomoci a hrát šedesát minut,“ doplnil Hudáček.

Mazanec měl nejvíce práce ve druhé třetině, v níž zastavil 13 střel. „Chytal skvěle. Měli hodně šancí a byl jako zeď. Vyšly nám i přesilovky. Sice už bylo krátce po nich, ale podařilo se nám po jejich vypršení dát dvě branky, které nám daly vítězství. Je to úleva, potřebovali jsme vyhrát,“ dodal Chmielewski.

Příští zápas hrají Oceláři v pátek 9. prosince doma proti Českým Budějovicím.

Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (Svačina, Hudáček), 57. Hudáček (Buček, Chmielewski), 59. Roman (Růžička, Voženílek). Rozhodčí: Kubičík, Šír – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 3442.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera, Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – Růžička, Voženílek, Daňo – Kurovský, Hudáček, Buček – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Hrňa, Haas, Svačina – Lyszczarczyk. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu