Oceláři zdramatizovali zápas, ale Pardubice uhájily výhru

Třinečtí hokejisté podlehli Pardubicím 3:5 a o postupujícím do finále rozhodne až sedmý zápas. Oceláři prohrávali v páté minutě 0:2 a v čase 13:13 dokonce 0:3. Ve třetí třetině snížili z 0:4 na 3:4, ale při hře bez gólmana inkasovali popáté.

Třinečtí hokejisté snížili ve třetí třetině z 0:4 na 3:4. Foto: Petr Rubal

„Udělali jsme v první a druhé třetině až příliš mnoho chyb, které byly bohužel potrestány. Ani závěr, třetí třetina, která byla z našeho pohledu výborná, to nespravila,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták, který postrádal kapitána Vránu.

„Udělali jsme v první a druhé třetině až příliš mnoho chyb, které byly bohužel potrestány. Ani závěr, třetí třetina, která byla z našeho pohledu výborná, to nespravila.“Zdeněk Moták

Oceláři dali tři góly v rozmezí 44. až 54. minuty. „Apelovali jsme na mužstvo, že kdybychom dostali gól v prvních pěti minutách (třetí třetiny), že to bude ještě sakra těžké. A taky bylo, ale uhájili jsme to obětavostí a týmovým výkonem,“ oddechl si kouč Pardubic Radim Rulík. „Dvě třetiny fantastické, třetí infarktová, zbytečně jsme si to zkomplikovali. Posadili jsme Třinec na koně a tu poslední dvacku dominoval. Ale ubojovali jsme to,“ doplnil Peter Čerešňák.

Hudáček trefil v přesilové hře horní tyč a jako by situace předznamenala, že štěstěna bude na straně Pardubic. Ve čtvrté minutě si srazil Dravecký do vlastní sítě Válovu střelu. Druhý gól přidal Rákos z předbrankového prostoru a Vondráček zvýšil tečí na 3:0. Od prostřední části Moták zamíchal se všemi útoky a Kacetla vystřídal v brance Mazanec, který inkasoval ve 39. minutě z přečíslení tři na jednoho. Při zakončení Zohorny neměl šanci.

Oceláři se ale nevzdali a postupně snížili Smith, Hudáček a Nestrašil. „Ten tým má charakter,“ ocenil Nestrašil spoluhráče. „Šli jsme tam (do třetí třetiny) s tím, že neprohrajeme souboj a že si za tím pořád půjdeme, ať to bude 0:5, 0:7. Chtěli jsme ukázat, že na ledě necháme všechno, a připravit se do příštího zápasu. Už jsme také věděli, že to můžeme trochu otevřít, protože za stavu 0:4 nebylo na co čekat,“ doplnil.

Nestrašilův gól v přesilové hře padl až po zásahu videa. „Stoprocentně jistý jsem si nebyl. Hned jsem ale jel za rozhodčím, ať se podívá, protože jsem věděl, že byla šance, že to byl gól,“ popsal Nestrašil situaci, při které Will zastavil jeho pokus těsně za brankovou čárou. Oceláři už ve zbytku zápasu nevyrovnali a Pardubice 63 sekund před koncem zpečetily Radilem výhru.

Rozhodující duel se hraje v pátek v Pardubicích od 17 hodin. „Je to klišé, ale ten tým, který to bude chtít víc, ten tým, který puk na ledě sežere, ten vyhraje,“ podotkl Nestrašil. „Je to fifty fifty. Oba týmy budou chtít vyhrát, budou rozhodovat detaily. Jako každý zápas,“ doplnil třinecký útočník Daniel Voženílek.

Třinec – Pardubice 3:5 (0:3, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 44. Smith (Hudáček, Marinčin), 50. Hudáček (Čukste), 54. Nestrašil (Marcinko, Růžička) – 4. Vála (Kousal, Zohorna), 5. Rákos (Čerešňák, Říčka), 14. Vondráček (Košťálek, Paulovič), 39. Zohorna (Kousal), 59. Radil (Kousal). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Ondráček, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:3.
Třinec: Kacetl (21. Mazanec) – Marinčin, Smith, Čukste, Jeřábek, Adámek, Doudera – Růžička, Marcinko, Chmielewski – Kurovský, Roman, Nestrašil – Daňo, Voženílek, Hudáček – Hrňa, Dravecký, Svačina. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu