Oceláři získali Ciencialu za Pánika, ve hře je i kanadský útočník

Třinecký hokejový klub se dohodl na výměně s Pardubicemi. Oceláři získali svého odchovance Davida Ciencialu, který odešel z týmu po titulu v roce 2019. Opačným směrem putuje Richard Pánik, kterému po sezoně končila smlouva.

David Cienciala pomohl Třinci ve finále 2019 třemi góly k titulu. Archivní foto: Petr Rubal

„Jsme rádi, že můžeme Davida přivítat zpět v naší organizaci. Je to náš odchovanec a má velkou motivaci pomoct nám v závěru sezony. Jeho velkou předností je variabilita, dobré bruslení, čtení hry a výborná střela. Trenéři ho můžou využít jak na centru, tak na křídle. Když byla možnost získat ho již nyní, neváhali jsme,“ vysvětlil sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

„Je to náš odchovanec a má velkou motivaci pomoct nám v závěru sezony. Když byla možnost získat ho již nyní, neváhali jsme.“Jan Peterek

Cienciala se vrací do mateřského klubu, se kterým získal kromě titulu i dvě stříbra (2015 a 2018). Zároveň byl nejproduktivnějším hráčem play off v sezoně 2017/18.

Po odchodu z Třince působil dvě sezony v Mladé Boleslavi, než se domluvil s Pardubicemi. Ve východočeskému klubu dostával v poslední době méně prostoru, přesto má na kontě 22 bodů (8+14) ve 34 utkáních. Má podobná čísla jako Pánik (14+10), který posílil Oceláře před aktuální sezonou.

„Naskytla se tato výměna, tak jsme do ní šli. David je hráč, který tady hokejově vyrostl. Jsem velice rád, že přichází, bude to další stavební kámen. Věřím, že bude pro mužstvo velkým přínosem,“ řekl třinecký trenér Zdeněk Moták na adresu 28letého Ciencialy, který s Oceláři podepsal víceletou smlouvu.

Oceláře by měl posílit Adam Helewka. Osmadvacetiletý kanadský centr nastupoval v této sezoně ve finské Lappeenrantě Saipa, za kterou odehrál 34 utkání s bilancí sedmi gólů a devíti přihrávek.

„Sehnat kvalitního centra je velice těžké a doufám, že jsme našli,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Je to vysoký, důrazný hráč s dobrým viděním hry. Doufám, že přinese do naší hry i takovou tvrdost. Věříme, že bude posilou. Tím, jak je nás málo, chceme, aby hned hrál,“ doplnil.

Další zprávy z regionu