Oceláři získali kanadského obránce a s Plzní si vyměnili beky

Obranné řady třineckých hokejistů posílil těsně před koncem přestupního období Adam Smith. Kanadský bek dosud působil jen v zámoří a v roce 2016 jej draftoval v 7. kole Nashville. Nastupoval ale pouze v ECHL a AHL.

Jan Jaroměřský (na snímku) strávil v Třinci téměř tři roky. Výměnou za něj Oceláři získali Lukáše Kaňáka. Další posila Adam Smith by měl přiletět ve čtvrtek. Archivní foto: Petr Rubal

„Intenzivně jsme hledali obránce, s blížícím se koncem přestupního období hledání nabralo na obrátkách. Volba nakonec padla na Adama Smitha. Oceláři jsou pro něj první angažmá mimo americký kontinent. Je motivovaný a natěšený na novou etapu hokejové kariéry,“ řekl klubovému webu sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

„Možná bude potřebovat pár zápasů na aklimatizaci v naší soutěži, ale dle nás má všechny předpoklady k tomu, aby se stal důležitou součástí naší obranné hry.“Zdeněk Moták

Smith nastupoval v této sezoně za Wheeling v ECHL a připsal v 31 zápasech 18 bodů za šest branek a 12 asistencí. Do pěti utkání zasáhl i v AHL za farmářský tým Pittsburghu.

„Z toho, co jsme měli možnost napozorovat, je to hráč, který dělá dobrá rozhodnutí, hraje poctivě a zodpovědně. Možná bude potřebovat pár zápasů na aklimatizaci v naší soutěži, ale dle nás má všechny předpoklady k tomu, aby se stal důležitou součástí naší obranné hry,“ prohlásil hlavní trenér Ocelářů Zdeněk Moták na adresu posily, která přicestuje do Česka ve čtvrtek večer.

Získali Kaňáka za Jaroměřského
Oceláři se dohodli s Plzní na výměně obránců. Třinec uvolnil Jana Jamoměřského, který kvůli zranění nezasáhl do posledního mistrovského play off a v této sezoně stihl 26 utkání s bilancí 0+3. Po návratu Vladimíra Rotha na 34letého beka už nezbylo místo a nastupoval za Frýdek-Místek.

Kaňák mění poprvé v extralize dres. Plzeňský odchovanec odehrát v soutěži za mateřský klub 284 zápasů, ve kterých dal 13 branek a na 55 přihrál. Pětadvacetiletý zadák má v této sezoně bilanci 3+12.

Další zprávy z regionu