Oceláři získali reprezentačního obránce Jeřábka

Jakub Jeřábek se po konci ve Spartaku Moskva stal novou posilou Ocelářů. Reprezentační obránce strávil poslední tři sezony v KHL, předtím působil v NHL, kde odehrál celkem 39 utkání. Letos startoval i na olympijských hrách v Pekingu.

Třinecký tým posílí reprezentační obránce Jakub Jeřábek. Ve své poslední extraligové sezoně (2015/16) před odchodem do KHL byl nejproduktivnějším bekem soutěže. Foto: HCO

„Avizovali jsme, že po odchodech hledáme do týmu ještě jednoho obránce. Podařilo se nám získat Kubu Jeřábka. Je to komplexní bek, který má zkušenosti z dvou mistrovství světa (2016, 2017), z olympiády, z NHL a KHL,“ uvedl sportovní ředitel Jan Peterek. Do extraligy se vrací Jeřábek po šesti letech, v té poslední (2015/16) byl nejproduktivnějším obráncem celé soutěže (4+29).

„Avizovali jsme, že po odchodech hledáme do týmu ještě jednoho obránce. Podařilo se nám získat Kubu Jeřábka. Je to komplexní bek, který má zkušenosti z dvou mistrovství světa (2016, 2017), z olympiády, z NHL a KHL.“Jan Peterek

Novou posilu uvítal hlavní trenér Zdeněk Moták. „Zatím se stejně jako většina zkušených hráčů připravuje individuálně. Společně se sejdeme a uvidíme v polovině června na soustředění v Tatrách. Jakuba máme nakoukaného, známe jeho přednosti a myslím, že přesně zapadne do systému hry, který budeme chtít hrát,“ řekl kouč o Jeřábkovi.

Samotný hráč už se do Třince těší. „Je to momentálně jedna z nejlepších destinací v Česku. Před podpisem jsem mluvil s vedením i hlavním trenérem, rozhodování bylo jednoduché, obě strany měly zájem se domluvit,“ popsal námluvy hráč, který na letošní olympiádě v Pekingu plnil roli asistenta kapitána.

U Ocelářů se setká s Markem Mazancem, se kterým získal s Plzní v roce 2013 titul. „Moc se na něj těším. Je to člověk, který má pořád dobrou náladu. Přes léto se snažíme s rodinami navštěvovat, takže jsme spolu o Třinci mluvili,“ prozradila na závěr nejnovější posila obranných řad.

Jeřábek strávil v zámoří dvě sezony, kde oblékal v NHL dres Montrealu, Washingtonu a St. Louis. V obou ročnících vybojoval tým, kde působil, Stanleyův pohár, ale jméno českého obránce není na poháru vyryté, protože neodehrál za klub dostatečný počet zápasů. Většinou nastupoval na farmě v Lavalu a San Antoniu. Český bek odehrál v KHL celkem čtyři sezony, tři v Podolsku a jednu ve Spartaku Moskva.

Další zprávy z regionu