Oceláři získali v Lize mistrů cenný bod díky skvělému finiši

Hokejisté Třince vydolovali v Lize mistrů cenný bod na ledě Färjestadu za prohru 2:3 v prodloužení. Oceláři ztráceli ještě v 57. minutě dvě branky, poté ale skórovali Nestrašil a Kurovský. Všechny góly domácích dal Tomášek.

Andrej Nestrašil vstřelil v 57. minutě gól na 1:2. Ilustrační foto: Lukáš Filipec

„Pro nás je bod po tom, jak zápas vypadal, zlatý,“ uvedl Andrej Nestrašil. „Je pro nás těžké přejít na tak obrovské hřiště. Hokej, který hrajeme doma, tady není vůbec platný. Na soupeři bylo vidět, že hraje doma a má to tady zmáknuté. Bod bereme,“ doplnil.

„Pro nás je bod po tom, jak zápas vypadal, zlatý. Je pro nás těžké přejít na tak obrovské hřiště. Hokej, který hrajeme doma, tady není vůbec platný.“Andrej Nestrašil

Tomášek udeřil poprvé v deváté minuté z rychlého brejku, ve kterém usměrnil puk zblízka pod horní tyč. Na začátku druhé třetiny překvapil Mazance švihem zpoza mezikruží. Právě vyloučení Tomáška a specifického pravidla pomohlo Ocelářům ke smazání manka. Přesilová hra totiž pokračuje, i když ji tým využije. Z pravého kruhu snížil Nestrašil a z dorážky vyrovnal Kurovský.

„Úplně jsem na to pravidlo zapomněl. Když jsme dali (první) gól, byl jsem chvíli zmatený, co se děje. Až pak mi to došlo,“ přiznal Nestrašil. Tomášek vyloučení odčinil a v přesilové hře čtyři na tři rozhodl střelou bez přípravy z levého kruhu.

Oceláři jsou i tak první, kdo obral Färjestad v Lize mistrů o bod a přiblížili se postupu do osmifinále play off. V závěrečném utkání hostí příští týden doma Osvětim.

Färjestad – Třinec 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 – 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Tomášek (Aslund, Nyström), 26. Tomášek (Solberg, Nygard), 62. Tomášek (Aslund) – 57. Nestrašil (Daňo), 58. Kurovský (Hudáček, Nestrašil). Rozhodčí: Holm, Harnebring – Jonsson, Strömberg (všichni Švéd.). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:2. Diváci: 2282.
Sestava Třince: Mazanec – Marinčin, Smith, Mrtka, Nedomlel, Adámek, Jank – Kurovský, Vrána, Ciencala – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Addamo, Roman, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Sikora. Trenéři: Moták, Malík a Raszka.

Další zprávy z regionu