Oceláři ztratili v Karlových Varech třígólový náskok, ale vyhráli

Třinečtí hokejisté zvítězili na ledě Karlových Varů 5:4 a naplno bodovali posedmé za sebou. Oceláři vedli v 17. minutě i díky dvěma gólům Nestrašila 4:1, ale o náskok přišli. Rozhodl až Jeřábek trefou v čase 57:41.

Oceláři vedli v Karlových Varech i díky dvěma gólům Andreje Nestrašila 4:1. Ilustrační foto: Petr Rubal

Nestrašil otevřel skóre už po třinácti sekundách z úniku, domácí ale střelou Beránka po buly rychle odpověděli. Zbytek třetiny patřil Ocelářům. Kurovský vrátil týmu vedení z dorážky. Růžička zvýšil individuální akcí, když obkroužil branku, najel si do palebné pozice a vymetl pravý horní roh. Povedenou pasáž korunoval Nestrašil.

„Jsme tým, který by za stavu 4:1 měl hrát jinak. Do druhé třetiny jsme nevstoupili dobře, vlastními chybami jsme domácí vrátili do zápasu. Nemělo by se nám to stávat,“Andrej Nestrašil

Domácí snížili dvěma využitými přesilovými hrami. Trefili se Kangasniemi a Stříteský. Ještě ve druhé třetině vyrovnal Černoch.

„Jsme tým, který by za stavu 4:1 měl hrát jinak. Do druhé třetiny jsme nevstoupili dobře, vlastními chybami jsme domácí vrátili do zápasu. Nemělo by se nám to stávat,“ uvedl Nestrašil. „Nemyslím si, že bychom Karlovy Vary podcenili. Spíše jsme to utkání od jeho poloviny podcenili v hlavě. Nedělali jsme věci dál poctivě. Soupeř je naopak dělal správně a pak se do zápasu vrátil,“ vysvětlil.

O výhře Ocelářů rozhodl Jeřábek, jehož nenápadná střela od levého mantinelu proklouzla do branky. „Je těžké vyhrávat zápasy, které nehrajete úplně dobře. Vážíme si toho, že i takové zápasy dokážeme zvládat. Ve finále je jedno, jestli dáme vítězný gól po krásné kombinaci do prázdné branky, nebo takovou šťastnou střelou. Bereme body a jedeme dál,“ řekl Nestrašil.

Oceláři nastoupili bez Smithe, v extralize mužů tak debutoval 16letý Mrtka, který plnil roli sedmého beka. Příští zápas odehrají v neděli na ledě posledního Kladna.

Karlovy Vary – Třinec 4:5 (2:4, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Beránek (Černoch), 18. Kangasniemi (Mikyska, Rachůnek), 33. Stříteský (Černoch, Bartejs), 36. Černoch (Huttula, Hladonik) – 1. Nestrašil (Marinčin, Polášek), 12. Kurovský (Jeřábek, Daňo), 17. Růžička (Dravecký), 17. Nestrašil, 58. Jeřábek. Rozhodčí: Šír, Mejzlík – Hlavatý, Gerát. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 3053.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Polášek, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jeřábek, Mrtka – Růžička, Nestrašil, Voženílek – Kurovský, Hudáček, Daňo – Spěváček, Vrána, Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu