Ocelářům nestačily dvě branky Daňa a prohrál v prodloužení

Třinečtí hokejisté podlehli v Liberci 2:3 v prodloužení a klesli na pátou příčku. Oceláři vedli ještě v 51. minutě 2:1. Marko Daňo dal obě branky týmu a upevnil si pozici nejlepšího extraligového střelce. Tabulku kanonýrů vede už o pět gólů.

Marko Daňo (vpravo) se po týdenní absenci vrátil do sestavy a rozhodl nájezdy. Ilustrační foto: Petr Rubal

„V první třetině jsme udělali množství faulů a dostali se tím pod tlak. Potom jsme začali pracovat dobře a druhá třetina byla naše. I ve třetí části jsme hráli aktivně, měli jsme dostatek příležitostí k navýšení vedení. Bohužel se tak nestalo. Udělali jsme chyby, nebylo jich hodně, ale byli jsme bohužel potrestáni,“ zhodnotil zápas třinecký trenér Zdeněk Moták. „Ale viděl jsem z naší strany maximální bojovnost, nasazení, obětavost. Prostě všechno tam bylo, jen mi chybělo proměňování šancí.“

„Viděl jsem z naší strany maximální bojovnost, nasazení, obětavost. Prostě všechno tam bylo, jen mi chybělo proměňování šancí.“Zdeněk Moták

Třinec přečkal v úvodních deseti minutách tři oslabení včetně dvou ve třech proti pěti (39 a 7 sekund). Liberec ale přesto otevřel v čase 11:12 skóre, když si Balinskis sjel na přihrávku Flynna a zakončil do prázdné. Prostřední část ale patřila Ocelářům. Daňo z dorážky vyrovnal a ve 28. minutě se štěstím strhl vedení na stranu. Jeho střela se odrazila od tyčky a gólmana Kváčy do branky.

Liberec kontroval v 51. minutě náhodným gólem. Nedomlel nahodil puk od modré čáry a od Kaňáka se odrazil do branky. V prodloužení se hrálo nahoru dolů a z protiútoku ukončil zápas Birner.

„Nejsme spokojení,“ podotkl Daňo. „Každého bodu si ceníme, ale měli jsme zápas dobře rozehraný. Na začátku jsme velmi dobře ubránili hodně oslabení, Káca nás držel a my zápas otočili. Dlouho jsme vedli, ale střela letící mimo branku trefila našeho beka do hlavy, nebo kam, a od ní se odrazila do branky. Liberec měl štěstí a nás to mrzí,“ doplnil.

Oceláře vystřídal na čtvrtém místě Hradec Králové, který je soupeřem Třince v příštím utkání ve Werk Areně. Hraje se tento pátek od 17 hodin. „Můžeme to napravit a věřím, že proti Hradci uděláme všechno proto, abychom se do čtyřky vrátili a přímý postup do čtvrtfinále si vybojovali,“ doplnil Daňo, který vede i produktivitu soutěže (26+19).

Liberec – Třinec 3:2 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Balinskis (Flynn, Frolík), 51. Nedomlel (Vlach), 63. Birner (Filippi, Balinskis) – 21. Daňo (Růžička, Marcinko), 28. Daňo (Hrehorčák, Růžička). Rozhodčí: Pražák, Květoň – Hynek, Šimánek. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4572.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Doudera, Kaňák, Jeřábek, Roth, Čukste, Smith – Růžička, Marcinko, Daňo – Hudáček, Voženílek, Nestrašil – Dravecký, Hrehorčák, Chmielewski – Hrňa, Roman, Kurovský. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu