Ocelářům pomohl k výhře v Olomouci svou první trefou Holinka

Třinečtí hokejisté zvítězili v Olomouci 2:1 i díky trefě osmnáctiletého Holinky. Kapitán juniorky Ocelářů skoróval v extralize mužů poprvé, když v 18. minutě vyrovnal. Zápas rozhodl Roman, který nastupoval v elitní formaci.

Patrik Hrehorčák vybojoval gól pro Miroslava Holinku. Miloš Roman zápas rozhodl. Ilustrační foto: Petr Rubal

Domácí vedli od 15. minuty, ve které překonal Mazance obránce Černý střelou zpoza mezikruží. Brzy odpověděl Holinka, pro něhož vybojoval puk Hrehorčák po prohraném vhazování. Třinecký mladík se prosadil zblízka bekhendem.

„Oba týmy se potřebovaly zbavit proher a jsem rád, že se nám to podařilo. Řekli jsme si, že musíme naši hru zjednodušit a bojovat víc než doposud. Hráči to splnili.“Zdeněk Moták

„Neskutečný pocit. Jen jsem do toho plácnul a spadlo to tam, byl v tom i kus štěstí,“ popsal Miroslav Holinka svůj první gól ve čtvrtém utkání za áčko. „Hlavně mě trenéři nechávají hrát. Chtějí, ať se otrkám, ať si navyknu na tempo extraligy. Musím dodržovat systém, to je jasné. Žádné zvláštní věci po mně ale nechtějí,“ přiblížil svou roli.

Zápas rozhodl Roman ve 45. minutě tečí v přesilové hře. Oceláři vítězstvím přerušili sérii tří proher.

„Nebyla to žádná vánoční selanka, ale kvalitní extraligový hokej, který musel bavit diváky až do posledních vteřin. Domácí byli velice nepříjemní až do samotného závěru,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Oba týmy se potřebovaly zbavit proher a jsem rád, že se nám to podařilo. Řekli jsme si, že musíme naši hru zjednodušit a bojovat víc než doposud. Hráči to splnili. V poslední době se nám nedaří střílet góly, tak jsme je (v Olomouci) alespoň nedostávali, a to je pro nás velice důležitá zpráva,“ doplnil.

Oceláři odehrají poslední zápas v kalendářním roce 2023 tuto sobotu doma. V repríze posledního finále hostí od 17 hodin Hradec Králové.

Olomouc – Třinec 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Černý (Anděl, Švrček) – 18. Holinka (Hrehorčák), 45. Roman (Jeřábek, Nestrašil). Rozhodčí: Obadal, Stano (SR) – Frodl, Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Jeřábek, Adámek, Polášek, Nedomlel – Růžička, Roman, Voženílek – Nestrašil, Vrána, Pánik – Kurovský, Holinka, Hrehorčák – Haas, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu