Ocelářům se vrátil kapitán Vrána, v Litvínově promarnili rychlé vedení

Třinečtí hokejisté prohráli v Litvínově 3:4 v prodloužení. Oceláři, kteří nastoupili poprvé v extraligové sezoně s kapitánem Vránou, vedli už v čase 2:50 o dva góly. Domácí otočili, alespoň bod zachránil Marcinko trefou v 50. minutě.

Petr Vrána nastoupil v extralize poprvé od dubnového finále se Spartou. Ilustrační foto: Petr Rubal.

„V první třetině jsme si vytvořili slušný náskok, bohužel jsme nepřidali další gól, který by pro domácí byl smrtící,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Ve druhé třetině jsme o náskok přišli nedisciplinovaností, a když šli pak domácí do vedení, byla to poměrně složitá situace. Nicméně jsme se nadechli k závěrečnému kroku v přesilové hře, kdy jsme srovnali. Bohužel o extra bod jsme přišli,“ doplnil.

„Možná nám chybí, že nejsme schopni uhrát zápasy o gól, takové ty zápasy na 1:0, 2:1, 3:2. Všiml jsem si, že jsme dost zápasů ztratili taky v závěru, v posledních minutách. A to jsou momenty, které rozhodují,“Petr Vrána

Nestrašil otevřel skóre, když střelou zpoza pravého kruhu zaskočil gólmana Tomka. O chvíli později si Hudáček vybruslil z levé strany mezi kruhy a zvýšil. Litvínov ale vyrovnal v prostřední části dorážkami Abdula a Stránského. Na začátku třetí třetiny překonal Mazance v další početní převaze Jaks dělovkou zpoza levého kruhu. Marcinko také v přesilové hře rychle kontroval, ale v prodloužení vystřelil domácím bonusový bod Jaks z přečíslení tři na dva.

„Jsem zklamaný. Měli jsme zápas dobře rozehraný, ale zbytečnými fauly a výpadky jsme přišli o vedení. Jsme rádi alespoň za ten bod, ale je to škoda,“ uvedl Vrána, který vedl třetí útok.

Týmu chyběl od září, kdy podstoupil operaci vazů v zápěstí. Extraligový zápas tak hrál poprvé od finále se Spartou, přesně po 257 dnech. „Byla to dlouhá doba, zranění bylo delší a bylo frustrující takhle dlouho čekat. Jsou ale věci, které člověk nemůže uspěchat, pro jistotu jsem byl víc opatrný. Dlouho jsem nehrál, moc jsem nevěděl, co čekat. Byl jsem i trošku nervózní. Ruka ale vydržela i nárazy na mantinel. Nebylo to nijak zvlášť bolestivé,“ upřesnil.

Třinec prohrál desáté z posledních dvanácti utkání a v tabulce klesl z třetího na šesté místo. Do konce základní části zbývají odehrát čtyři kola.

„Možná nám chybí, že nejsme schopni uhrát zápasy o gól, takové ty zápasy na 1:0, 2:1, 3:2. Všiml jsem si, že jsme dost zápasů ztratili taky v závěru, v posledních minutách. A to jsou momenty, které rozhodují,“ vysvětlil Vrána. Oceláři se trápí poslední dobou i v koncovce. „My jsme ale ani minulou sezonu nehráli extra útočný hokej. Nedá se říct, že bychom dominovali a dávali každému šest branek. My jsme jen zvládali ty utkání o gól, bylo jich hodně a z toho pramenilo naše sebevědomí,“ podotkl.

Další utkání odehrají Oceláři v pátek 24. února v Plzni.

Litvínov – Třinec 4:3 v prodl. (0:2, 2:0, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Abdul (Sukeľ, Kudrna), 37. Stránský (Sukeľ, P. Zdráhal), 46. Jaks (Estephan), 63. Jaks (Zdráhal, Sukeľ) – 1. Nestrašil, 3. Hudáček (Čukste, Nestrašil), 50. Marcinko (Daňo). Rozhodčí: Hejduk, Jaroš – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 2:4, navíc Havelka – Dravecký oba 5 min. Využití: 2:1. Diváci: 3965.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Jeřábek, Kaňák, Roth, Čukste – Růžička, Marcinko, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký, Vrána, Chmielewski – Hrňa, Roman, Buček – Kurovský. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu