„Od všech teď cítím důvěru“

Pět zásahů v sedmi zápasech v zimní přípravě zaznamenal zkušený třinecký útočník René Dedič. Solidní střeleckou formu by si rád přenesl také do mistrovské sezony.

René Dedič se v přípravě trefil pětkrát. Foto: ba

 Co říkáte na generálku v Sosnowci?

Jsem rád, že se nám povedlo otočit skóre, protože vítězná generálka je dobrá pro psychiku mužstva. Soupeř vedl 1:0 a bránil z bloku, možná to bylo něco podobného, co nás čeká v Hodoníně. Neproměnil jsem penaltu, ale pak jsem to naštěstí dvěma góly odčinil. Pokud jde o terén, byl docela náročný, ale podobný může být i v Hodoníně. Řekl bych, že generálka dobře nasimulovala úvodní soutěžní kolo.

 V zimě jste zapsali šest vítězství a po jedné remíze a porážce. Takhle povedená zimní příprava už v Třinci dlouho nebyla. Co na ni říkáte?

Často to bylo tak, že podzim se nám moc nevydařil a pak jsme to doháněli na jaře. I z dřívějška si vybavuji nějaké přípravy, které byly také vydařené, a my pak ty dobré výsledky přenesli do ligy. Některé zápasy nám nevyšly, ale to je normální, v přípravě nemůže vycházet všechno. Letošní příprava byla povedená, teď jen půjde o to, abychom na dobré výsledky navázali i v mistrovské soutěži.

 Jak se vám zamlouvá herní styl, který vám vštěpuje nový trenér Tomáš Hejdušek?

Trenér moc dobře ví, co chce hrát. Všechno nám podrobně vysvětlil a seznámil nás se svými představami. Po velmi krátkém čase, v podstatě už na začátku přípravy, jsme tak věděli, co po nás chce a jak máme hrát. Myslím si, že jsme toho stihli nacvičit docela dost. Teď už nás čekají ostré zápasy, snad nás v nich nic nezaskočí.

 V přípravných utkáních jste nasázel pět branek. Hraje se vám lépe, když máte důvěru?

Řekl bych, že změna ve vedení a na místě trenérů byla tím pravým impulsem pro všechny hráče. Cítím důvěru od trenérů, od spoluhráčů, což je ještě důležitější než vstřelené branky. Jsem za ně rád, když hráč odchází ze hřiště jako střelec, cítí větší sebedůvěru. Rád bych našemu týmu svými trefami na jaře pomohl.

 V sobotu vás vyzve Hodonín, kterému máte co vracet…

V zahajovacím zápase třetí ligy, kdy jsme zjistili, co nás čeká a že to nebude nic lehkého, nás Hodonín obral o dva body. Ano, máme mu co vracet, ale musíme zúročit to, co jsme dva měsíce pilovali v přípravě, hrát svou hru a být trpěliví, protože se nám může stát, že některé soupeře budeme dobývat. Doufám, že budeme úspěšní.

 S jakými ambicemi vstoupíte do jarní části MSFL?

Předem nic nevyhlašujeme, chtěli bychom tabulkou postupně stoupat nahoru. Musíme jít postupnými kroky, zlepšovat se v každém zápase, bojovat na hřišti jeden za druhého. Pokud to budeme poctivě plnit, fotbal nám to vrátí.

Další zprávy z regionu