Oddíl vzpírání získal letos už šest titulů, poslední přidal Gorný

Třinecký vzpěrač Jakub Gorný vyhrál suverénně mužské mistrovství ČR ve váze do 102 kilogramů. V trhu zvedl 140 a v nadhozu přidal 173 kilogramů. Druhého v pořadí porazil o propastných 22 kilogramů.

Jakub Gorný začal se vzpíráním v deseti letech a za celou svou kariéru získal už patnáct titulů. Foto: archiv J. Gorný

Titul je pro Gorného odměnou za úsilí, které do sezony vložil. V průběhu roku se připravoval na mistrovství Evropy juniorů a mistrovství Evropy mužů. Obě akce se nakonec nekonaly. Do třetice už jeho příprava vniveč nepřišla.

„Je to báječný pocit, když si po závodě lehnete a víte, že jste do toho dali vše a že jste se překonali. Takhle jsem se cítil po MČR.“Třinecký vzpěrač Jakub Gorný

„Třikrát na vrchol, to zní jako název filmu,“ pousmál se Gorný. „Je to opravdu náročné. Člověk trénuje celoročně a na každou vrcholovou akci se připravuju intenzivněji dva měsíce. Bylo to už teď před MČR náročné psychicky i fyzicky. Cítil jsem se unaveně. V závodech jsem si hrábl na dno a vydoloval poslední zbytky sil. I když to asi nezní lákavě, je to báječný pocit, když si po závodě lehnete a víte, že jste do toho dali vše a že jste se překonali. Takhle jsem se cítil po MČR. S výkonem úplně spokojený nejsem, ale vzhledem k okolnostem to beru,“ dodal.

Trenér Jan Cymorek měl ale pro svého svěřence jen slova chvály. „Před ME měl fantastickou formu, zvedal v tréninku trhu 150 a v nadhozu 185 kilo. Špičkovou výkonnost si nelze udržet celoročně, navrch měl (na MČR) ztížené podmínky. Konalo se v Praze, nechtěli jsme tam přespávat, proto jsme vyjeli ve čtyři ráno na otočku. I vzhledem k tomu podal výborný výkon,“ řekl Cymorek.

Třinecký oddíl měl na MČR dvojí zastoupení. Radek Pavlosek skončil ve váze do 96 kilogramů čtvrtý (115 kg v trhu + 150 kg v nadhozu).

Třinečtí vzpěrači letos excelují. Na juniorském mistrovství ČR získali poprvé v historii oddílu čtyři tituly, před dvěma týdny triumfovala Daniela Šigutová na MČR ve věkové kategorii 45 až 50 let. Ve váze do 64 kilogramů zvedla v trhu 46 a v nadhozu 64 kilogramů. Šestý oddílový titul v tomto roce přidal Jakub Gorný.

Další zprávy z regionu