Oldřichovice nasázely dvanáct gólů a slaví postup

Oldřichovice nenechaly nikoho na pochybách, že to myslí s postupem do I.B třídy vážně. V posledním kole deklasovaly Metylovice-Frýdlant B 12:0 a vyhrály okresní přebor před Mosty u Jablunkova díky lepšímu vzájemnému zápasu.

Pavel Šuster se na postupové výhře Oldřichovic podílel čtyřmi góly. Foto: Roman Baselides

Oldřichovice si cestu za postupem zkomplikovaly, v předchozích dvou zápasech získaly jen bod za remízu a ztratily pětibodový náskok. Trenér Miloš Koloničný navíc postrádal tři důležité hráče (Zbončák, Huťka a Kluz) a měl trochu obavy, v jaké sestavě přijede soupeř.

„U béček nikdy nevíte, jejich áčku už skončila sezona. Napadlo mě to. Ale přijeli v normální sestavě a nám se povedl úvod, když jsme po dvou krásných brankách vedli už v patnácté minutě 2:0. Pak to šlo jak na běžícím páse, a na co jsme v prvním poločase sáhli, to nám vyšlo. Ve druhém už soupeř odpadl. Desítku jsem zažil, ale tak vysoký rozdíl ve skóre, navíc s nulou ne. I v novodobé historii Oldřichovic je to rekordní výhra, ale nevím, zda neměly nějakou vyšší v 50. a 60. letech,“ uvedl Koloničný.

 „Ti, kteří vydrželi do rána, si za svítání dali výšlap na Javorový.“Trenér Miloš Koloničný o tom, že zasloužený postup se náležitě oslavil

I když kouč postrádal opory, mohl se zase opřít o Marka Machalu, který dal uklidňující první gól. „Poslední dva zápasy nehrál, bylo super, že se vrátil. V obraně je to na něm postavené, hodně toho naběhá, vybojuje spoustu míčů, je pracovitý jako včelička. Moc gólů nedává, ale v zápase dal dvě krásné branky. Hodně nám pomohl,“ pokračoval. Čtyřmi góly se zaskvěl i Pavel Šuster.

Oldřichovice už minulý rok bojovaly o postup, za prvními Hukvaldy zaostaly jen o tři body. Tentokrát už to vyšlo a vrátily se do I.B třídy po šesti letech. „Myslím si, že zaslouženě. Měli jsme nejlepší útok i obranu (skóre 103:32). Není lehké dát za sezonu přes sto branek. Až do minulého kola jsme drželi neporazitelnost. To také není jednoduché. Týmy v okolí podávaly proti nám obětavé výkony, byla pro ně velká motivace nás obrat o body. Povedlo se to Hrádku i Neborům. Oba týmy byly proti nám celý zápas ve skluzu, jejich hráči, jak se říká, žrali trávu,“ pousmál se.

Oslavy byly velké i dlouhé. „Hned po zápase jsme zůstali na hřišti, hrálo se na kytaru a zpívalo. Já po zdravotních problémech nepiju, ale pivo teklo proudem. Ti, kteří vydrželi do rána, si za svítání dali výšlap na Javorový. Odpoledne ještě proběhl piknik u předsedy oddílu. Pánové Česlav Marek, Roman Huťka i Josef Jadamus si zaslouží poděkování. Vytvářejí skvělé podmínky, s týmem žijou. Konečně se dočkali postupu,“ těšilo ho.

Výsledky v okrese:
Písek – Baška 6:2 (4:0), Mosty – Návsí 7:1 (4:1), Oldřichovice – Metylovice/Frýdlant B 12:0 (5:0), Nošovice – Bukovec 2:7 (0:4), Kozlovice – Hrádek 5:2 (2:2), Nebory – Staříč 4:1 (2:1)
Konečné pořadí: 1. Oldřichovice, 2. Mosty (oba 67 bodů),…, 5. Hrádek, 6. Nebory (oba 36),…, 10. Písek 33,…, 12. Bukovec 27,…,14. Návsí 16.

Další zprávy z regionu