Oldřichovice vyhrály v derby nad Nýdkem, Vendryně dostala facku

Pouze jednu branku nabídlo derby v I. B třídě Oldřichovice versus Nýdek. Trefa Pavla Šustera z 37. minuty však stála za to – zkušený domácí forvard nádhernou střelou vymetl šibenici a jeho tým podruhé v sezoně skolil Nýdek výsledkem 1:0.

Útočník Oldřichovice Pavel Šuster rozhodl svým gólem derby s Nýdkem. Foto: Roman Baselides

„Po akci na pravé straně jsem dostal míč na střed šestnáctky, otočil jsem se a trefil se nártem, jak se říká, do vincka. Bylo to levačkou, tedy slabší nohou,“ vylíčil hrdina zápasu gólový okamžik. Oldřichovičtí si na jaře připsali tři body teprve podruhé. „Vyhráli jsme po dlouhé době, to je důležité. Bylo to takové uplácané, spíše remízový zápas. Kdyby se nám ale z dalších šancí povedlo přidat pojistku, soupeř by tolik nekousal,“ dodal Šuster.

„Vyhráli jsme po dlouhé době, to je důležité. Bylo to takové uplácané, spíše remízový zápas.“Útočník Oldřichovic Pavel Šuster

Nýdek odjel z Oldřichovic s nepořízenou i kvůli tomu, že rozhodčí Ivan Bartoš neodpískal pokutový kop po faulu na pronikajícího Pavla Filipczyka. Penaltu sice nařídil, ale vzápětí ji po konzultaci s pomezním sudím odvolal. „Byl to jasný faul, soupeř vůbec nezasáhl míč. Neměl jsem důvod upadnout, vždyť jsem mohl střílet snad z pěti metrů,“ řekl ke sporné situaci z druhé půle Filipczyk.

Derby bylo specifické pro nýdeckého zadáka Tomáše Hadravu. Na konci loňské sezony slavil s Oldřichovicemi postup do I. B třídy, ale posléze zamířil do Nýdku, kde už kdysi působil. „Člověk se chce vždycky vytáhnout proti bývalým spoluhráčům. Ty současné jsem motivoval, měl jsem v plánu přinést jim něco do kabiny, kdybychom tady vyhráli. Byl to remízový zápas se šancemi na obou stranách, Oldřichovice měly více štěstí,“ uzavřel Hadrava.

Vendryně dostala facku
Fotbalisté Vendryně odjížděli do Petrovic s optimistickou náladou a dobrou formou. Vyhráli v pěti z předchozích šesti zápasů a odrazili se z posledního místa v I.B třídě. V Petrovicích je ale prohra 0:8 srazila na zem.

„Hned z rozehrávky soupeře jsme inkasovali a hraje se pak špatně, když vlastně začínáte za stavu 1:0,“ uvedl vedoucí Vendryně Lukáš Martynek. „Snažili jsme se s výsledkem něco udělat, makali jsme, ale nešlo to. Nedařila se nám kombinace, nedařilo se nám podržet míč, nedařilo se nám víceméně nic,“ pokračoval.

O přestávce to ještě nevypadalo na výprask, stav byl 0:2. Vendryně ale inkasovala pětkrát v rozmezí 55. až 68. minuty. „Nekoncentrovanost, špatně nastavená hlava a rázem je z toho tohle,“ povzdechl si Martynek.

Hnojník neudržel na hřišti posledních Václavovic vedení 2:0 a remizoval 2:2. „Možná si kluci mysleli za stavu 2:0, že to půjde snadno. Ve druhém poločase mohly vyhrát oba týmy, remíza je spravedlivá,“ uvedl trenér Hnojníku Alois Mikunda.

Mosty doma podlehly Horní Suché 0:2. „Na začátku utkání jsme byli lepším týmem, trefili jsme břevno. Kluci bojovali, ale nedokázali jsme překonat jejich výbornou defenzivu. Měli vepředu šikovné hlavičkáře, dali dva góly. Vyhráli zaslouženě, ne náhodou je to mančaft, který usiluje o postup,“ řekl trenér Mostů Kamil Bula.

I.B TŘÍDA

Oldřichovice – Nýdek 1:0 (1:0)
Branka: 37. Šuster.
Oldřichovice: Cymorek – Vlachovič, Adámek (40. Huťka), Niemiec, Machala – M. Polák, Janeček, A. Kluz (82. Wojnar), Frýda (75. Walach) – Gallitzdörfer (62. Plevko), Šuster. Trenér: Koloničný.
Nýdek: J. Kantor – Tlacháč, L. Cienciala, Hadrava – Bielesz (85. Polok), L. Kantor, Spratek, L. Sikora, Filipczyk (79. Gajdzica) – Příborský, Mazurek (62. M. Kluz). Trenér: Marsín.

Petrovice – Vendryně 8:0 (2:0)
Branky: 34., 68. a 80. Zarzycki, 1. Chmelař, 55. Czyž, 58. Horák, 61. Brzóska, 63. Kačinský.
Vendryně: Kostka – Z. Walek, Konderla, B. Hulboj (71. V. Lasota), Duda – M. Hulboj (81. Vitek), Wawreczka (78. L. Martynek), Divina (83. Kiedroň), Kuczynski – Palik (46. Mitrenga), Pilch. Trenér: R. Sikora.

Václavovice – Hnojník 2:2 (2:2)
Branky: 26. z pen. a 28. Schovajsa – 8. Rusnok, 20. Brzuchanski.
Hnojník: M. Klus – Molin (59. T. Jantoš), Bauman, Oborný, Kozel – Brzuchanski, Lachowicz, A. Klus, Rusnok – Zábelka, P. Rusz. Trenér: Mikunda.

Mosty – Horní Suchá 0:2 (0:0)
Branky: 50. Vydiolek, 81. Ganaj.
Mosty u Jablunkova: Kotek – M. Szotkowski, F. Turek Kajzar, Šafařík – Kolář, S. Kufa, M. Turek (62. O. Jochymek), D. Fuják (56. O. Szotkowski) – Lukosz (74. Bažant), Czepczor (90. Bednár). Trenér: Bula.

Další zprávy z regionu