Oldřichovice zdolaly lídra, Hnojník rozstřílel Nýdek

Fotbalisté Oldřichovic jsou ze všech pěti regionálních týmů v I.B třídě po podzimu nejvýše. První polovinu soutěže zakončili výhrou 2:1 na hřišti vedoucí Horní Suché a jsou čtvrtí.

Trenér Oldřichovic Miloš Koloničný (vlevo) měl i přes výhru výhrady k výkonu. Foto: Roman Baselides

„Začali jsme vlažně a domácí nás přehrávali. V průběhu celého utkání se dostali do třech tutových šancí, které zlikvidoval báječným způsobem brankář Cymorek. Zatímco my jsme dvakrát vystřelili a pokaždé to skončilo gólem. Dá se říci, že je to šťastné vítězství,“ uvedl trenér Miloš Koloničný.

„Opět se ukázalo, že do plných neumíme. To je problém, na kterém budeme v zimě pracovat,“ Trenér Oldřichovic Miloš Koloničný viděl i přes výhru chyby

Oldřichovice inkasovaly ve druhé půli jako první, přestože soupeř hrál od čtyřicáté minuty o deseti. I když zápas otočili trefami Radka Janečka a Filipa Hradečného, nebylo dle slov Koloničného znát, že mají o jednoho hráče v poli více. „Postavili se na šestnáctku, dopředu vysunuli jednoho rychlého hráče a odkopávali. Opět se ukázalo, že do plných neumíme. To je problém, na kterém budeme v zimě pracovat,“ dodal kouč.

Hnojník přehrál v derby Nýdek na svém hřišti jednoznačně 6:2. Ve výsledku se promítlo, že zatímco domácí nastoupili kompletní, hostům scházelo sedm hráčů (Kantor, Spratek, Tlachač, Cienciala, Brzezina, Rakowski a Červeňák). „To není výmluva, ale skutečnost. Porážka je to ještě milosrdná, soupeř mohl vyhrát větším rozdílem,“ přiznal kapitán Nýdku Pavel Mazurek.

Rozhodl rychlý úvod. Hnojník vedl v patnácté minutě 3:0. „Měli ale pasáže, kdy nás zatlačili. Za stavu 4:0 jsme si mysleli, že už je hotovo, ale zabrali a dvěma rychlým góly snížili. Definitivně je dorazil Maceček, který dvěma góly v závěru zkompletoval hattrick,“ řekl trenér Hnojníku Alois Mikunda.

Hnojník se výhrou posunul na deváté místo o bod před Nýdek, který je desátý a jen o skóre je v tabulce výše než Mosty u Jablunkova. Ty si polepšily v utkání se Sedlištěm, které udolaly 2:1.

„Poslední zápasy hrajeme dobrý fotbal, ale pořád se potýkáme s problémy v koncovce. V prvním poločase jsme zazdili čtyři gólové šance, některé byly 120procentní. Už jsme z toho nešťastní. Minulou sezonu nám to padalo, teď si jednoduchým nebo šťastným gólem nepomůžeme, zatímco právě soupeř přesně takový v závěru poločasu vstřelil,“ povzdechl si trenér Mostů u Jablunkova Kamil Bula.

„Soupeř se po přestávce snažil vedení jen bránit, ale nám se povedlo zúročit aktivitu a zaslouženě jsme výsledek otočili,“ dodal. Mosty si polepšily na třináct bodů a za nimi jsou seřazené tři týmy, které mají shodně o čtyři body méně. Jedním z nich je předposlední Vendryně, která po sympatickém výkonu podlehla v Tošanovicích 1:3.

„Zápas nám ukázal, že když se chce, jde to. Kdybychom odehráli ostatní utkání s nasazením jako v Tošanovicích, máme bodů dvojnásobně. Ale na kdyby se nehraje. Troufám si říct, že jsme byli lepší. Šance byly na obou stranách, ale ty důležitější proměnil právě soupeř. Moc nám nepomohl přístup sudího k zápasu, ale na to se nemíním vymlouvat, i když je to smutná realita,“ řekl vedoucí Vendryně Lukáš Martynek.

I.B TŘÍDA

Horní Suchá – Oldřichovice 1:2 (0:0)
Góly: 54. Kisel – 58. Janeček, 86. Hradečný. ČK: 40. Pietrasz (Horní Suchá)
Oldřichovice: Cymorek – Vlachovič, Adámek (54. Huťka), Samek, J. Cienciala – Trombík, Janeček, Machala (46. Niemiec), Hradečný – R. Kisza (89. Gallitzdörfer), M. Walek (46. Šuster). Trenér: Koloničný

Mosty – Sedliště 2:1 (0:1)
Góly: 62. Kolář, 67. M. Szotkowski – 42. Krischke
Mosty u Jablunkova: Kotek – M. Szotkowski, Kajzar, Bažant, Šafařík – S. Kufa, D. Kufa (89. D. Fuják), O. Jochymek, Kolář – P. Szotkowski (72. M. Turek), Lukosz (84. Podeszva). Trenér: Bula

Tošanovice – Vendryně 3:1 (1:1)
Góly: 23. Šimeček, 60. Dobiáš, 73. Mitrenga – 38. Pilch
Vendryně: Kolarczyk – Szymczyk (82. V. Lasota), J. Polák, Benjamin Hulboj, J. Jochymek (46. Z. Walek) – M. Hulboj (46. Neuman), Divina, Pilch, Przywara (72. R. Konderla) – Guznar, Palik (80. D. Sikora). Trenér: D. Martynek

Hnojník – Nýdek 6:2 (3:0)
Góly: 11., 72. a 80. K. Maceček, 3. Bauman, 15. Brzuchanski, 81. P. Rusz – 58. Mazurek, 59. Klar
Hnojník: M. Klus – Kozel, Bauman, Gańczarczyk, Oborný – Svoboda (25. T. Jantoš), A. Klus, Škola (80. Franek), Brzuchanski – P. Rusz (73. Minář), K. Maceček. Trenér: Mikunda
Nýdek: Holub – Pyszko, Klar (85. Polok), Hadrava, Gajdzica – M. Kluz (46. Pavelec), Mazurek, L. Sikora, Filipczyk, Bielesz – Příborský. Trenér: Marsín

Další zprávy z regionu