Oldřichovicím vyšel tah s Ciencialou, Vendryně a Bystřice dále vítězí

Trenéru Oldřichovic Miloši Koloničnému se vyplatilo, že vysunul z obrany na hrot jiřího Ciencialu, který zařídil v Mostech svým prvním hattrickem v mužském fotbale výhru 7:0. Tři góly nasázel už v první půli během 23 minut.

Fotbalisté Mostů (v modrobílém) utrpěli debakl od Oldřichovic. Foto: ba

„Minulý zápas jsem nehrál, zlobilo mě tříslo. Nevěděl jsem, zda už jsem stoprocentně fit, proto mě trenér postavil na hrot, abych tříslo nenamáhal dlouhými nákopy,“ vysvětlil Cienciala, který prošel mládežnickými týmy Třince a nastupoval i za Bystřici.

Skóre po jeho pobídce otevřel Michálek, poté zkompletoval čistý hattrick mezi 18. až 41. minutou. „Čekal jsem, že budu mít trochu problém s poziční hrou, ale zvládl jsem to. Měl jsem hlavně podržet míč, ale zadařilo se mi střelecky. V mužích jsem tři góly nikdy nedal, naposledy se mi to povedlo v třinecké mládeži. Kluci mi už v poločase říkali, abych si nachystal platební kartu,“ pousmál se.

Ciencialu těšily nejen góly, ale hlavně výhra. „Posledně nás mrzela domácí prohra v derby s Vendryní. Jsem rád, že jsme ji odčinili. V prvním poločase nás Mostečtí napadali, ve druhém už moc ne. Naši kluci pak začali vymýšlet, už to bylo takové laxnější. Nedostali jsme gól, což je důležité, nějaké jsme naopak sami přidali a všichni jsme si dobře zahráli,“ pochvaloval si Cienciala.

Trenér Mostů Petr Bauman řekl, že není moc co hodnotit. „S týmy, které budou hrát nahoře, to teď máme moc těžké. Navíc nám oproti minulému zápasu chybělo pět hráčů, lepil jsem sestavu dorostenci. Klukům nemůžu upřít snahu a líbilo se mi, že bojovali i za stavu 0:4. V úvodu druhé půle jsme měli tři stoprocentní šance, chtěli jsme s tím něco udělat. Ale nepovedlo se a závěr už vyzněl pro soupeře, vyhrál zcela zaslouženě,“ řekl Bauman.

Nýdek porazil doma Bašku 4:2 a připsal si v I. B třídě první výhru sezony. V úvodním poločase sice dvakrát prohrával, ale vždy rychle odpověděl. O výhře rozhodl trefami Filipa Szotkowského a Petra Příborského. Ve stejné soutěži přehrála Vendryně doma Staříč 3:0 a po čtyřech kolech je v čele bez ztráty bodu.

To Hnojník doma utrpěl debakl 1:5 s Interem Petrovice. Trenér Alois Mikunda kroutil hlavu nad tím, že před prvním gólem zápasu, který padl ve 28. minutě, jeho svěřenci šli pětkrát sami na brankáře a ani jednou se neprosadili. „To jsem ještě nezažil,“ povzdechl si.

Fotbalisté Bystřice zvítězili v Albrechticích 1:0 a po čtyřech kolech vedou se stoprocentní bilancí I. A třídu. Jediný gól vstřelil po hodině hry Filip Buryan. Také Smilovice si připsaly tři body, doma udolaly 3:2 Jistebník. V utkání ztratily dvoubrankový náskok, oba góly inkasovaly z penalt. Hosté vyrovnali v oslabení, skoro celý druhý poločas hráli o desíti. Zaslouženou výhru strhl na stranu Smilovic v 65. minutě svou druhou trefou v zápase Martin Vlachovič.

Jablunkov získal první bod sezony za remízu 3:3 ve Starém Městě. Už v patnácté minutě sice prohrával 0:2, ale ještě v první půli vyrovnal. Domácím vyšel vstup i do druhého poločasu, ale Matouš Petružálek svým druhým zásahem v utkání stanovil v 67. minutě konečné skóre. Český Těšín v krajském přeboru podlehl na hřišti Háje ve Slezsku 0:1 a klesl na čtrnácté místo.

Ohlasy trenérů k zápasům se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku. 

Další zprávy z regionu