Országh končí na střídačce Ocelářů, obranu vyztuží Jank

Po dvou letech končí u Ocelářů z rodinných důvodů trenér Vladimír Országh. Na lavičce jej nahradí Marek Malík a Jiří Raszka, kteří doplní Zdeňka Motáka. V hráčském kádru došlo k jedné změně – po šesti letech se vrací Bohumil Jank.

Vladimír Országh strávil u Ocelářů dvě sezony. Obě skončily titulem. Foto: Lukáš Filipec

Országh sdělil Ocelářům své úmysly s dostatečným předstihem, aby měl klub dost času sehnat náhradu. S Motákem tvořil velmi respektovaný trenérský tandem, který dovedl Třinec ke dvěma mistrovským titulům.

„Mám skvělou ženu a dvanáctiletou dceru, které mě teď potřebují doma, proto jsem se rozhodl vrátit na Slovensko. Nejsem jen trenér, jsem v prvé řadě manžel a táta.“Vladimír Országh

„V žádném jiném týmu jsem jako hráč ani jako trenér nezažil tak silný týmový duch. Odnáším si z Třince velké zážitky a jsem moc rád za šanci, kterou jsem v jednom z nejlepších klubů dostal,“ uvedl Országh.

Doplnil, že pět z posledních šesti let ale strávil daleko od domova a rodiny. „Mám skvělou ženu a dvanáctiletou dceru, které mě teď potřebují doma, proto jsem se rozhodl vrátit na Slovensko. Nejsem jen trenér, jsem v prvé řadě manžel a táta,“ podotkl. Doplnil, že si umí představit, že se do Třince v budoucnu vrátí.

Klub jeho rozhodnutí chápe. „Je mi hrozně líto, že Vlado odchází, ale důvody, které ho k tomu vedly, jako klub naprosto respektujeme a chápeme. Rodina je rodina. Doufám, že se naše cesty v budoucnu zase protnou,“ uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Prozradil, že si s Országhem lidsky rozuměl. „Naprosto upřímně řeknu, že mám Vlada (Országha) strašně rád. Je mi jako člověk hodně blízký. Jsem rád, že se ho povedlo dát dohromady se Zdeňkem Motákem. Vzniklo mezi nimi úžasné spojení, měli mezi sebou báječnou chemii. Až s odstupem času možná doceníme, jak skvělá dvojice to byla,“ přiblížil.

Jank už působil u Ocelářů v letech 2016 až 2018, kdy po zisku stříbrné medaile odešel do Chomutova. Poslední čtyři roky působil v Hradci Králové. V extralize patří dlouhodobě k nejlepším hráčům v hodnocení Radegast Indexu (hity, bloky, +/-).

„S Bobbym jsme se o možnosti spolupráce bavili dlouhodobě. Je to charakterní hráč, u kterého jsme opravdu moc rádi, že se k nám vrací. Na ledě dovede přitvrdit muziku, jeho přínos je nesporný. Věříme, že do našeho týmu výborně zapadne,“ řekl Peterek s tím, že téměř celý mistrovský tým zůstane pohromadě. Pohyby v kádru proto budou minimální.

Další zprávy z regionu