„Pojďte ven,“ zve Hrubec děti na hokejbalový turnaj

Konkrétní podobu nabrala myšlenka, jak vytáhnout děti na sportovní hřiště. Akce Pojď ven, na které se podílí i brankář Ocelářů Šimon Hrubec, startuje právě dnes hokejbalovým turnajem. Pár míst je ještě volných.

Tým Pojď ven chce děti vytáhnout na hřiště a navnadit je na prázdninové sportování. Foto: organizátoři

„K této myšlence nás přiměly vzpomínky na staré časy, kdy jsme hned po škole obcházeli kamarády se slovy pojď ven. Nejčastěji se hrál fotbal a hokej. Děvčata skákala panáka nebo gumu, a takhle jsme si hráli ve velkém zápalu až do večera. Chceme to obnovit,“ vysvětlil Jurek Goryl, který společně s Hrubcem a Michalem Raszkou akci vymyslel a organizuje.

Turnaj, který proběhne ve čtyřech hracích dnech, je ale omezen věkem – určený je pro děti 3. až 5. tříd.

„Je to první startovací ročník, nechtěli jsme to přepálit. Podle toho, jak to zmákneme a jaký bude zájem, se rozhodneme, co dál. Ale rádi bychom pokračovali i v příštích letech a rozšířili akci i pro další věkové skupiny,“ pokračoval.

Malí sportovci obléknou speciální dresy. Foto: organizátoři

Goryl podotýká, že profesionální výstroj zakázali. „Každý musí mít jen hokejku, brankář molitanové betony a může mít kšiltovku jako lapačku. Hrát se bude s ošoupaným tenisákem, prostě jako za starých časů. Dětem jsme už zařídili dresy, taková různobarevná trička, která jim zůstanou na památku. Zápasy bude řídit rozhodčí, připraveno bude občerstvení, poháry, medaile i sladkosti. Pro ně je vše zdarma. Hradíme to my tři z našich kapes. Je naše volnočasová aktivita,“ pousmál se.

Do akce vložili nejen peníze, ale i spoustu energie. „Oslovovali jsme osobně všechny základní školy v Třinci a Jablunkově. Bylo zajímavé, když jsme vešli do třídy, někde se psala zrovna písemka. Děti byly samozřejmě paf ze Šimona. Předali jsme jim letáky, aby je doma ukázali. Jejich účast je totiž podmíněna doprovodem rodičů nebo jiným zákonným zástupcem, který za ně zodpovídá. A jsem rád, že se spoustě lidem nápad líbí. Máme moc pozitivních ohlasů. Teď jen, aby to zafungovalo,“ podotkl Raszka.

„Do každého vložíme i takovou exhibici, kdy bude Šimon Hrubec chytat dětem nájezdy. Další hokejisté jako Adamský, Polanský, Cienciala nám slíbili, že dorazí na finálový den. Věříme, že si to všichni užijí.“Jurek Goryl a Michal Raszka, organizátoři akce

Hrát se bude, týmů už je teď dostatek. „Ale jsou ještě volná místa. Termíny zápasů jsou z kraje prázdnin, proto se nám odhlásilo několik dětí. A necílili jsme jen na kluky, hlásí se nám i děvčata,“ řekl Raszka s tím, že tým tvoří až sedm hráčů – brankář, tři hráči do pole a další tři náhradníci. „Rozdělovat hráče do týmů budeme až na místě, ale můžou se nám hlásit i kompletní družstva,“ dodal.

Tváří turnaje je Hrubec, který přijde na všechny čtyři termíny. „Do každého vložíme i takovou exhibici, kdy bude chytat dětem nájezdy. Další hokejisté jako Adamský, Polanský, Cienciala nám slíbili, že dorazí na finálový den. Věřím, že si to všichni užijí,“ uzavřeli organizátoři.

Kdy a kde se hraje?
neděle 1.7. Třinec, Beskydská 1146 (za restaurací Slezská krčma), sraz v 14.30
sobota 7.7. Jablunkov, Bělá 1069 (před klubem Rock Café Southock), sraz v 9.30
neděle 8.7. Třinec, kpt. Nálepky 869 (za klubem Vidle´s pub), sraz v 14.30
dozvíte se, Třinec, U Splavu 550 (Jubilejní Masarykova základní škola), sraz v 9.30

V prvních třech termínech bude hrát každý z týmů dva zápasy základní části. Ve zbývajícím absolvují poslední zápas základní části a boje o třetí místo a celkové vítězství.

Bližší informace: pojdven30@gmail.com

Další zprávy z regionu