Rozhodla malá štěstěna a tlak do branky, radoval se Voženílek

Třinečtí hokejisté porazili doma Spartu 3:1 a vyrovnali stav čtvrtfinálové série na 2:2. Hlavní postavou byl Kacetl, který chytil 39 střel a inkasoval jen v pět minut dlouhém oslabení po faulu Marcinka. Rozhodl Voženílek ve 48. minutě.

Ondřej Kacetl chytil 39 střel. Inkasoval jen v pětiminutovém oslabení z dorážky Romana Horáka. Foto: Petr Rubal

„Byla to skvělá bitva, pokračování těch tří předchozích zápasů. Pro nás je důležité, že jsme si pro vítězství šli. Hráli jsme s důrazem, nasazením a byli jsme odměněni bodem,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Zápas byl podobný jako předchozí, ale neměli jsme vyložené šance. I když tam nějaký střely byly, tak nešly z pozic, kdy můžeme dát gól. Chyběla nám clona, jaké měl Třinec, a po kterých dal dvě branky,“ doplnil hostující kouč Miloslav Hořava.

„Byla to skvělá bitva, pokračování těch tří předchozích zápasů. Pro nás je důležité, že jsme si pro vítězství šli. Hráli jsme s důrazem, nasazením a byli jsme odměněni bodem.“Zdeněk Moták

Třinec poprvé v sérii v průběhu utkání vedl. Už po 42 sekundách prošla střela od modré čáry v podání Marinčina přímo do branky. Marcinko ale ještě v první třetině sekl na hranici brankoviště Sparty Warga a rozhodčí jej vyloučili na pět minut plus do konce utkání. Sparta už po 16 sekundách výhody vyrovnala z dorážky Horáka. Další gól padl až ve 48. minutě tečí Voženílka. Výhru zpečetil Jeřábek při hře Sparty bez brankáře.

„Ve hře pět na pět byl zápas poměrně vyrovnaný. Rozhodla pak malinká štěstěna a tlak do brány,“ shrnul Voženílek, který nahradil Marcinka v elitním útoku. Už podruhé v sérii. Marcinko vynechal i druhý zápas v Praze, aby byl u porodu syna. V obou utkáních dal Voženílek vítězný gól. „Tomáš je kvalitní hráč. Chyběl nám, s ním jsme rozhodně silnější. Ale jsme rádi, že jsme ho v obou zápasech nahradili a vyhráli,“ řekl na adresu Marcinka.

Vyšší trest vyfasoval i v předchozím utkání sparťanský útočník Miroslav Forman a dostal dodatečný jednozápasový trest. Postih hrozí i Marcinkovi, který má v sérii bilanci 2+2. „Je otázkou posouzení zákroků, nechci se do toho pouštět, ale je to v zápalu boje,“ vyjádřil se Moták. „Nemyslím si, že to i Forman udělal schválně. Ruka vyletí, hokejka taky a je to tam,“ vysvětlil kouč.

Série pokračuje v neděli pátým zápasem v Praze od 16.30.

Třinec – Sparta Praha 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Marinčin (Kaňák, Marcinko), ), 48. Voženílek (Kaňák, Jeřábek), 60. Jeřábek (Voženílek) – 16. Horák (Řepík, Sobotka). Rozhodčí: Kika, Stano (SR) – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3, navíc Marcinko (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera – M. Růžička, Marcinko, Daňo – D. Voženílek, Vrána, Nestrašil – Dravecký, L. Hudáček, Chmielewski – Kurovský, Miloš Roman, Buček – Hrňa. Trenér: Moták.

Další zprávy z regionu