Varaďa sklidil největší aplaus fandů, stříbro bere jako malý titul

Tečkou za úspěšnou sezonou, v níž třinečtí hokejisté získali v české extralize stříbro a v Lize mistrů bronz, byla rozlučka s fanoušky. Oceláři v jejím průběhu poděkovali svým příznivcům za velkou podporu. Fotoreportáž i ohlasy najdete v článku.

Lukáš s Krajíček se stříbrnou mísou za druhé místo v extralize. Fanoušci se s ní mohli i vyfotit. Foto: Lukáš Filipec

Prezident klubu Ján Moder také vyzdvihl, že se rozhodli před sezonou pro správnou cestu. V ní chtějí dávat větší prostor odchovancům a lidem, kteří mají ke klubu vztah. I proto dosadili do funkce sportovního ředitele Jana Peterka a před rokem angažovali trenéra Václava Varaďu, který si za asistenta zvolil Marka Zadinu.

„Naše představa je taková, aby u nás trénovali minimálně deset roků jako třeba v Premiere League Ferguson v Manchesteru nebo Wenger v Arsenalu,“ řekl Ján Moder, po jehož slovech začali fanoušci okamžitě skandovat Veeeenca Varaďa. Jméno kouče vyvolávali v průběhu podvečera opakovaně.

„Naše představa je taková, aby u nás trénovali minimálně deset roků jako třeba v Premiere League Ferguson v Manchesteru nebo Wenger v Arsenalu.“Prezident klubu Ján Moder

„Moc si vážím, jak jste nás podporovali. I ve chvílích, kdy nám to nešlo. Uděláme maximum, abyste na zimák chodili rádi a odcházeli s pozitivní energií a dobrými zážitky,“ řekl jim Varaďa. „Musím říci, že v roce 2015, kdy jsme byli ve finále, byla ve mě prázdnota a hořkost, že náš tým nezvedl pohár. Teď to vidím jinak. Máme za sebou speciální rok a je vidět kus práce, kterou jsme udělali. Jsem také hrozně rád, jak hráči za mnou a Markem šli a jak se vydali. Bereme to jako malý titul,“ pověděl kouč novinářům během koncertu Dogy, který byl součástí akce.

Viceprezident klubu Jan Czudek označil sezonu za skvělou. „Možná jsme byli po posledním zápase lehce smutní, někteří i plakali. Také jsem uronil slzu. Ale když si na to za týden, měsíc, za rok vzpomeneme, tak ji budeme brát, že patřila k těm nejlepším, jaké jsme tady viděli,“ podotkl.

Klub se také rozloučil s kondičním trenérem Miroslavem Sajlerem, který devět let zlepšoval fyzickou stránku hráčů. Většinu času se svým bratrem Pavlem, než se oba vrátili domů, aby se postarali o nemocného otce. Míra se ale na začátku opět připojil k Ocelářům, aby klubu pomohl poté, kdy z osobních důvodů skončil Pavel Horyl. „Moc vám všem děkuju,“ řekl dojatý Sajler, který dostal dres s číslem devět, a otočil se k hráčům. „To nejsou kluci stříbrní, ale zlatí,“ podotkl kondiční kouč, který s Třincem získal titul a dvě stříbra.

Poté přišla na řadu autogramiáda, na kterou se začala tvořit fronta hodinu před začátkem koncertu Dogy. Bylo v ní nakonec pár stovek příznivců, kteří trávili čas i ve fanzóně a mohli se také vyfotit se stříbrnou mísou za druhé místo v extralize.

Další zprávy z regionu