Sajdoková vede světové tabulky juniorek ve skoku do výšky

Výškařka Bára Sajdoková je s výkonem 191 centimetrů držitelkou nejlepšího letošního světového výkonu v juniorkách. Třinecká atletka překonala minulý víkend v extralize družstev svůj měsíc starý osobní rekord o centimetr.

Výškařka Bára Sajdoková neustále vylepšuje svůj osobní rekord. Od minulého víkendu má hodnotu 191 centimetrů. Archivní foto: Roman Baselides

Sajdoková, která v extralize hájí barvy Vítkovic, procházela soutěží až do rekordní výšky bez zaváhání. Že má dobrý den naznačil i pokus na 189 centimetrů, který zvládla se slušnou rezervou. Poté sice laťku ve výšce 191 shodila, ale napodruhé se už radovala.

„Nečekala jsem to, poslední dva týdny jsem se cítila unavená. Měla jsem i volno, a to se možná osvědčilo. Jsem teď moc šťastná. Každým závodem jsem překvapená, kolik skáču,“ uvedla pro český atletický svaz Sajdoková, která vyhrála v extraligovém kole závod žen.

Další třinecký odchovanec René Sasyn, který v extralize bojuje v dresu Dukly Praha, ovládl pětikilometrový běh mužů. Trať zvládl za 14:43.73 a závod vyhrál o více než dvě sekundy. Pražský oddíl i díky jeho výkonu  zvítězil v celém kole.

Třinecké družstvo žen obsadilo ve druhém kole první ligy čtvrtou příčku. Alespoň deseti body přispělo ke konečnému umístění šest závodnic – Klára Teofilová (15,75), Agnieszka Kiedroň (14), Dominika Fialová 13), Karolína Sasynová (12,75), Zina Pindorová (10,75) Hana Bruková (10). Kolo mužů, které se mělo konat v Ostravě, bylo zrušeno kvůli omezení počtu osob na akcích.

Další zprávy z regionu