Sajdoková září dál, ovládla ve výšce i ženské mistrovství ČR

Třinecká atletika získala zásluhou Báry Sajdokové po 41 letech titul z MČR dospělých. Navázala Jana Bártka, který ovládl v roce 1978 soutěž v hodu oštěpem.

Bára Sajdoková (uprostřed) získala v ženách svůj první titul mistryně ČR. Foto: archiv oddílu

Talentovaná výškařka v poslední době dosáhla několika úžasných výsledků – v osobním rekordu (186 centimetrů) vybojovala juniorský titul a na ME do 19 let obsadila dělené 5. místo. „Tohle mě vůbec nenapadlo, protože jsem po Evropě přijela úplně mrtvá a prospala jsem celé dny. Po rozskákání jsem se ale cítila dokonale, protože nikdo ode mě nic neočekával, a v tu chvíli jsem si řekla, že by to mohlo vyjít,“ uvedla Sajdoková.

„Po rozskákání jsem se ale cítila dokonale, protože nikdo ode mě nic neočekával, a v tu chvíli jsem si řekla, že by to mohlo vyjít.“Třinecká výškařka Bára Sajdoková

Předseda třineckého atletického oddílu Stanislav Sajdok mladší úplně zaskočený nebyl. „Když vyhrála juniorskou republiku, shodila tam velice těsně 190 centimetrů. Vím, že se nehraje na kdyby, buď je křížek, nebo kolečko, ale tehdy jsem si říkal, že má na titul i v ženách,“ řekl Sajdok.

Třinecké atletce situaci usnadnilo, že nestartovaly dvě nejlepší české výškařky Michaela Hrubá a Lada Pejchalová. „Jsem přesvědčený, že i kdyby závodily, tak by pořád měla Bája slušnou šanci. Obě nejsou v úplně dobré formě, skáčou maximálně 190 centimetrů. A to je v silách Báji. Potvrdila to i vítězným pokusem 180. Pokud by při něm měla na stojanech 190, překonala by je. Opět jen dokázala, že když se jí to sejde, může skočit hodně vysoko a že je konkurenceschopná všem našim nejlepším výškařkám. Bez nich vyhrála s přehledem a poprávu,“ podotkl.

Závod probíhal v Brně na náměstí. „Skákalo se mi tam úžasně a čekala jsem, že si dám osobák. Jakmile jsem zůstala sama v soutěži, ulevilo se mi a už to nešlo. Jinak si myslím, že by to byl s holkama povedený závod. Mrzelo mě sice, že nezávodila Míša s Ladou, protože to takhle není titul na sto procent. Mohly jsme mezi sebou dobře pobojovat o zlato. Ale i tak si ho neskutečně vážím,“ dodala Sajdoková.

 

 

Další zprávy z regionu